Πέμπτη 18 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΕΒΡΟΥ
Αρνούνται την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών

Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν «με νυχιά και με δόντια» τις δημόσιες εκτάσεις, είναι οι υπάλληλοι της Νομαρχίας Εβρου, οι οποίοι αποφάσισαν να μην παραδώσουν τα τοπογραφικά διαγράμματα του νομού σε ιδιωτική εταιρία, στην οποία ανατέθηκε η δημιουργία «ηλεκτρονικών αρχείων» για την «ορθή» διαχείρισή τους. Να σημειώσουμε ότι με εντολή της απελθούσας πλέον ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας, οι Τοπογραφικές Υπηρεσίες των Νομών Εβρου και Δράμας είναι υποχρεωμένες να εκχωρήσουν τα αρχεία τους στην ιδιωτική εταιρία με την επωνυμία «Πλανητική» - η οποία λειτουργεί για λογαριασμό της, επίσης ιδιωτικής, εταιρίας «Αγρογή ΑΕ».

Οπως έχει γράψει, πολλές φορές στο παρελθόν ο «Ρ», η Αγρογή ΑΕ, ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - κατά τα πρότυπα της εταιρίας «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ», που διαχειρίζεται την περιουσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού - και της παραχώρησε «κατά κυριότητα» όλες τις δημόσιες χορτολιβαδικές εκτάσεις, ακίνητα του Κεντρικού Ταμείου Γεωργίας και Δασών και των εποπτευόμενων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου του υπουργείου Γεωργίας, αλλά και τα εκατομμύρια στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων, τα οποία τέθηκαν εκτός δασικής προστασίας, από το πρόσφατα ψηφισθέν, δασικό νομοσχέδιο.

Οι υπάλληλοι της Τοπογραφικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας σε πρόσφατη συγκέντρωσή τους, αποφάσισαν, όπως προαναφέραμε, να μη συμμορφωθούν «με τας υποδείξεις» και σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν: «Τα αρχεία που απαιτεί - η εν λόγω εταιρία - χρονολογούνται από το 1932 και είναι προϊόν δουλιάς γενιών και γενιών υπαλλήλων που εργάστηκαν με μόχθο και παρά τα πενιχρά μέσα που είχαν στη διάθεσή τους κατάφεραν να αποτυπώσουν σχεδόν στο σύνολό του τον νομό Εβρου». Οπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η μεταφορά των πρωτότυπων διαγραμμάτων απ' την Αλεξανδρούπολη στην Αθήνα - εκτός των άλλων - είναι επικίνδυνη, γιατί μπορεί ν' αλλοιωθούν ή να καταστραφούν ολοσχερώς, λόγω της παλαιότητάς τους. Ο κίνδυνος δε να μην επιστρέψουν ποτέ είναι εξίσου μεγάλος».

Επιπλέον, οι υπάλληλοι της Νομαρχίας Εβρου διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν σε αξιώσεις ιδιωτικών εταιριών «που έχουν το πρόσταγμα από τον προηγούμενο υπουργό Γεωργίας και φυσικά από τον σημερινό, αν ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο». Οπως υπογραμμίζουν, «η καταγραφή κοινοχρήστων εκτάσεων του υπουργείου Γεωργίας, και η δημιουργία ηλεκτρονικών αρχείων για τη σωστή διαχείρισή τους περνάει μόνο μέσα απ' το δρόμο της αναβάθμισης των υπηρεσιών του υπουργείου και των νομαρχιών, με το αναγκαίο προσωπικό και με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό κι όχι απ' το δρόμο της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και δημοσίων εκτάσεων. Και φυσικά από ένα διαφορετικό δρόμο άσκησης της αγροτικής πολιτικής, διαμετρικά αντίθετο απ' αυτόν που ακολουθείται μέχρι σήμερα, απ' τα κόμματα του δικομματισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ