Τρίτη 15 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Παράσταση για ένα ρόλο

Εύκολο έργο είχε ο ΠΑΟ στο ματς με τον Ολυμπιακό

Sportidea

Εύκολο έργο είχε ο ΠΑΟ στο ματς με τον Ολυμπιακό
Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλό του Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός, που στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής στην Α1 επικράτησε άνετα με 86-55 στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι», που ούτως ή άλλως ήταν το φαβορί της αναμέτρησης, με βάση την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων φέτος, το επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο και εντός αγωνιστικού χώρου. Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη του «τριφυλλιού» επί των «ερυθρολεύκων» στην ιστορία της Α1. Με σκληρή άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση ο ενισχυμένος και με την προσθήκη του Ιμπραΐμ Κουτλουάι Παναθηναϊκός είχε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ (17-14, 36-26 ημίχρονο). Στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι άρχισαν να ξεφεύγουν, κυρίως χάρις στην ευστοχία τους από την περιφέρεια. Αντίθετα οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα των αντιπάλων τους, με αποτέλεσμα να στηριχτούν κυρίως σε ατομικές επιθετικές πρωτοβουλίες. Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Αλβέρτης (16π), ενώ από τον Ολυμπιακό «διασώθηκε» ο Μέισον (11π).

Τον... κακό της δαίμονα βρήκε για μια ακόμη φορά η ΑΕΚ απέναντι στο Μαρούσι, το οποίο νίκησε για έκτη φορά το «Δικέφαλο» με 75-71. Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε η Ολύμπια Λάρισας επί του Πανελληνίου (82-77), ενώ την έκπληξη έκανε ο Ιωνικός ΝΦ/Αμαλιάδα που νίκησε εκτός έδρας τον Ηρακλή με 82-76. Μια ακόμη επιτυχία στην έδρα του πρόσθεσε ο Πανιώνιος, αυτή τη φορά επί του Αρη, τον οποίο νίκησε με 79-73. Τέλος, την εύκολη νίκη πήρε και ο Μακεδονικός επί της Μεντ με 87-74.

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 30, Μαρούσι 27, Πανιώνιος 25, ΑΕΚ 25, ΠΑΟΚ 24, Αρης 24, Μακεδονικός 24, Ηρακλής 23, Ολυμπιακός 22, Ολύμπια Λάρισας 22, Ιωνικός ΝΦ/Αμαλιάδα 22, Απόλλων Πάτρας 21, ΜΕΝΤ 21, Πανελλήνιος 20.

Σημ.: Ολυμπιακός, Μαρούσι, Απόλλων Πάτρας και ΠΑΟΚ έχουν έναν αγώνα λιγότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ