Τρίτη 11 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΣΤΗ ΣΟΦΤΕΞ
«Φρένο» στα αντεργατικά σχέδια

Αγωνιστικό προσκλητήριο στους εργαζόμενους της χαρτοβιομηχανίας ΣΟΦΤΕΞ να δυναμώσουν τη μάχη για τη διαφύλαξη των εργασιακών τους δικαιωμάτων και για ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς, δίνοντας παράλληλα τον αγώνα για την επαναφορά της βιομηχανίας στο δημόσιο έλεγχο, απευθύνει με χτεσινή της ανακοίνωση η παράταξη ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ.

Η παράταξη, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις που διαδραματίζονται στο εργοστάσιο σχετικά με τη στάση της εταιρίας, αλλά και το εργατικό ατύχημα που έγινε την περασμένη Παρασκευή, όταν δύο εργάτες παραμορφώθηκαν καθώς δούλευαν σε προβληματικές μηχανές, υπογραμμίζει ότι ο αγώνας που άρχισαν οι εργαζόμενοι εδώ και ενάμιση μήνα έχει ήδη βάλει «φρένο» σε σχέδια της πολυεθνικής, στην οποία η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ χάρισε τη χαρτοβιομηχανία, για απολύσεις. «Γι' αυτό - επισημαίνεται - προσπάθησαν με διάφορα "κόλπα" και μέσα να μας διασπάσουν. Δεν τα κατάφεραν και προσέφυγαν στα δικαστήρια, με στόχο την ποινικοποίηση του δίκαιου αγώνα μας». Η παράταξη καλεί παράλληλα τη διοίκηση του σωματείου να μη δεχτεί να υπογράψει συμφωνία για «εργασιακή ειρήνη» που αξιώνει τώρα η εταιρία, ενώ καταγγέλλει την κυβέρνηση που δε δίστασε, μέσω του υφυπουργού Εργασίας Χρ. Πρωτόπαπα, να δώσει «γραμμή» στο δικαστήριο προκειμένου να χαρακτηριστεί ο τελευταίος απεργιακός αγώνας των εργαζομένων παράνομος και καταχρηστικός.

Σε ό,τι αφορά το εργατικό ατύχημα, επισημαίνεται ότι οι δύο τραυματίες αποτελούν θύματα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και της εργοδοσίας και υπογραμμίζει: «Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να αναλάβει τις εγκληματικές της ευθύνες για το χάρισμα της ΣΟΦΤΕΞ, να ακυρώσει την πώληση και να θέσει τη ΣΟΦΤΕΞ κάτω από τον δημόσιο έλεγχο».

Η ΓΣΕΕ με χτεσινό δελτίο Τύπου για το ατύχημα στη χαρτοβιομηχανία καταγγέλλει την εργοδοσία της ΣΟΦΤΕΞ και σημειώνει ότι στήριξε και θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και με παρεμβάσεις στο υπουργείο Εργασίας θα απαιτήσει την άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εναν έναν στο ...σφαγείο(2004-09-17 00:00:00.0)
Αποφασιστικά ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία(2003-05-23 00:00:00.0)
Αρνητικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους(2002-01-30 00:00:00.0)
ΟΧΙ στις υποχρεωτικές άδειες(2001-02-08 00:00:00.0)
Τους «χτύπησε» η εργοδοτική ασυδοσία(2000-07-08 00:00:00.0)
Κυβερνητική στήριξη για νέες απολύσεις(2000-07-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ