Τρίτη 24 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ - ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Ελαμψε ο Ελισσιάδης

Στα χνάρια του Δημήτρη Μελισσανίδη βαδίζει ο Γιώργος Ελισσιάδης. Ο ομογενής αθλητής μας από τη Ρωσία πήρε το 18ο χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς, στη γυμναστική, και κατέρριψε το ρεκόρ των 17 χρυσών από την προηγούμενη διοργάνωση στη Γαλλία που είχε η χώρα μας στους αγώνες αυτούς. Ο χρυσός Μεσογειονίκης βαθμολογήθηκε στις ασκήσεις εδάφους με 8.950, χαμηλή για τελικό διοργάνωσης βαθμολογία, ήταν όμως η υψηλότερη από αθλητές με ευρωπαϊκές, παγκόσμιες και ολυμπιακές διακρίσεις. Να τονιστεί ότι ο Ελισσιάδης, που ζει στη Θεσσαλονίκη, είχε χάσει μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό εξαιτίας της χαμηλής βαθμολογίας στο έδαφος.

Επίσης πολύ καλή ήταν η βαθμολογία της Βάσως Τσαβδαρίδου. Το κορίτσι από τη συμπρωτεύουσα πήρε δυο αργυρά μετάλλια στο έδαφος με 9.700 και στη δοκό με 9.600.

Χάλκινο μετάλλιο ήρθε από τον Δήμο Ταμπάκο στους κρίκους, όπου βαθμολογήθηκε με 9.600. Ο Ελληνας πρωταθλητής που είχε προκριθεί με την τρίτη καλύτερη επίδοση, ισοβάθμησε με τον δεύτερο, πήρε όμως χάλκινο καθώς, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, όταν δυο αθλητές έχουν πάρει τον ίδιο βαθμό στην ίδια κατηγορία ασκήσεων, νικητής μεταξύ των δυο είναι αυτός που έχει προκριθεί με την καλύτερη βαθμολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ