Κυριακή 24 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΤΟ 'ΓΡΑΨΕ Ο «ΡΙΖΟΣ»

(Τα προικιά της εφημερίδας)

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ στη βρωμερή πρόκληση, που ξεστόμισε ο Θ. Πάγκαλος εναντίον του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» και του ΚΚΕ, ήταν άμεση. Η εφημερίδα μας δέχεται ασταμάτητα τα μηνύματα συμπαράστασης. Είμαστε δίπλα σου. Οπως πάντα σ' όλη τη διαδρομή σου. Μηνύματα από εργαζόμενους, από αγρότες, αλλά και διανοούμενους, καλλιτέχνες, πολιτικούς. Μηνύματα από παντού.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ καταδικαστικές. Και κάθε μια από την πλευρά της προσθέτει το δικό της στοιχείο για την ουσία του σχεδιασμού, που παίζεται σε βάρος του ΚΚΕ.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ πολλά κι ανάμεσά τους και συνάδελφοι δημοσιογράφοι, που τιμούν τον «Ρ», την ιστορία του και επίσης και τους συναδέλφους, που δουλεύουν στον «Ρ».

ΑΝΑΜΕΣΑ στα ονόματα κι ο Στάθης Σταυρόπουλος που κι αυτός με την παρουσία και τη συμβολή του γράφει: «10 χρόνια θήτευσα στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, τα οποία, όπως τα χρόνια με τους δασκάλους μας και νωρίτερα με τους γονείς μας, με έκαναν άνθρωπο...».

Η ΘΗΤΕΙΑ στον «Ρ» κρατιέται για το δημοσιογράφο, που έτυχε να την έχει προικιό επαγγελματικό κι όσοι την έχουν στα πρώτα τους βήματα, στις θύμησες και τις αναδρομές, δεν το ξεχνούν.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ με 90χρονη κοντά ιστορία. Μέσα στις σελίδες του πέρασε όλη η νεότερη ιστορία μας. Ωρες δόξας, αλλά και τραγωδίες που πλήρωσε και πληρώνει ο λαός μας.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ δημοσιογραφική σχολή του «Ρ» χωρίς ταμπέλες. Και δίχως διαφήμιση για εγγραφές, για βιβλία. Σχολή που λειτουργούσε με την καθημερινή δουλιά. Ο δάσκαλος, που κοντά του δούλευε ο νέος δημοσιογράφος και μάθαινε όχι μόνο τα τεχνικά, τη διαδικασία του ρεπορτάζ και του γραψίματος, αλλά κι άλλα θεμελιακά για το δημοσιογράφο. Ηταν συμπεριφορά ήθους, ήταν γραφή απλή, καθαρή, για να την καταλαβαίνει ο απλός άνθρωπος.

ΕΙΝΑΙ του «Ρ» δικό του προικιό, της ευθύνης και της ακρίβειας της δημοσιογραφικής έρευνας, η φράση που έχει μείνει στους δημοσιογραφικούς κύκλους και γενικότερα στα ρεπορτάζ: Το 'γραψε ο «Ριζοσπάστης».

Είναι η ευθύνη στο γραφτό. Η ευθύνη κι ο έλεγχος στις πληροφορίες. Ενας παλιός σύντροφος στα ρεπορτάζ έλεγε σχετικά με τις ειδήσεις και την ακρίβειά τους: «Να τριπλοπατάμε, κύριοι συνάδελφοι».


Του
Νίκου ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ