Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΣΔΕΠ
«Σφυρίζει αδιάφορα» για τις εκλογές οργάνων

«Η ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου συμμετοχής των φοιτητών και άλλων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στην εκλογή πανεπιστημιακών αρχών (πρυτάνεων, κοσμητόρων και προέδρων) είναι μια από τις αυταρχικές παρεμβάσεις που επιδιώκει ο νέος νόμος για να υποκαταστήσει τις οργανωμένες συλλογικές λειτουργίες του φοιτητικού κινήματος (συλλόγους και παρατάξεις). Είναι υπόθεση του φοιτητικού κινήματος να αποφασίζει τα της συμμετοχής στην εκλογή πανεπιστημιακών αρχών και το πώς θα αποτρέψει την εφαρμογή του νέου νόμου».

Η παραπάνω «ντρίπλα» ανήκει στη Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ (Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών), που με μια δήλωση του στιλ «το θέμα δε μας αφορά», αρνείται να τοποθετηθεί στο τι στάση θα κρατήσουν οι πανεπιστημιακοί.

Στη συνεδρίαση της ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ, η ΔΗΠΑΚ τόνισε ότι η Ομοσπονδία πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση. Η ΔΗΠΑΚ πολύ συγκεκριμένα τοποθετείται και καλεί τους πανεπιστημιακούς και όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα να μη νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους και σε αυτό το ζήτημα το νόμο - πλαίσιο. Ωστόσο, οι υπόλοιπες δυνάμεις στη ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ αρνήθηκαν την πρόταση της ΔΗΠΑΚ, να απευθύνει η ομοσπονδία κάλεσμα για αποχή.

Ετσι, με αυτή της τη δήλωση, η ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ «ξεμπερδεύει» γρήγορα γρήγορα και περνάει «στα ψιλά» το θέμα των εκλογών οργάνων Διοίκησης στα πανεπιστήμια, αφήνοντας ανοιχτή τη δυνατότητα να κριθεί η στάση των πανεπιστημιακών... κατά περίπτωση! Η στάση της πλειοψηφίας της ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ είναι ενδεικτική και του οπορτουνισμού των πολιτικών χώρων που στηρίζουν (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), που δεν παίρνουν συγκεκριμένη θέση και θέλουν να είναι και με εκείνους που αγωνίζονται ενάντια στο νόμο και με εκείνους που δε βγάζουν άχνα ενάντια στο νόμο.

Ακόμα, η ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ καλεί τους συλλόγους των καθηγητών να προκηρύξουν 48ωρη απεργία στις 20 και 21 Μάη και 3ήμερη απεργία στις 28, 29 και 30 Μάη, με αιχμές τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου και την αντίθεση στην κοινοτική οδηγία 36/05, την «αξιολόγηση» και τα τετραετή προγράμματα των ιδρυμάτων. Η ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ επαναβεβαιώνει τις θέσεις και το διεκδικητικό της πλαίσιο και «εξουσιοδοτεί την Εκτελεστική Γραμματεία να μεριμνήσει για τη διοργάνωση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ