Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΩΠΟ
Ασφάκ Παρβέζ Καγιάνι

Δηλώσεις ότι «δεν επιτρέπει στις συμμαχικές δυνάμεις να επιχειρούν εντός του Πακιστάν», έκανε ο Ασφάκ Παρβέζ Καγιάνι, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν, μετά τις αντιδράσεις για τις κλιμακούμενες επιθέσεις στην περιοχή των φυλών, που θεωρούνται προπύργιο των Ταλιμπάν, με θύματα δεκάδες αμάχους.

Παρά τις πομπώδεις δηλώσεις ωστόσο, ο νέος Πρόεδρος Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, στην πρώτη του εμφάνιση είπε ξεκάθαρα ότι πρωταρχικός του στόχος είναι «η καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και για το σκοπό αυτό θα συνεργαστεί και με τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους έχουν θέσει προ πολλού επί τάπητος τη διεύρυνση του πολέμου του Αφγανιστάν εντός του Πακιστάν. Η στρατηγική τους στο Αφγανιστάν μόνο νικηφόρα δεν είναι και έχει πλέον ανάγκη και τη συνοριακή περιοχή του Πακιστάν, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, ναυάρχου Μάικλ Μιούλεν.

Αλλωστε, το ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να σταματήσουν τις διασυνοριακές επιθέσεις στο Πακιστάν, όπου έχουν ισχυρά συμφέροντα, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του ισχυρισμού ότι το Ισλαμαμπάντ δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στις εντολές τους, επιβεβαιώνεται και από το διάταγμα Μπους τον περασμένο Ιούλη, με το οποίο δίνεται το πράσινο φως στις αμερικανικές δυνάμεις να επιχειρούν στο Πακιστάν...


Α.Φ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ