Τετάρτη 25 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ» - ΕΣΕΕ
Πρόταση για κινητοποιήσεις στις 2 του Απρίλη

Την πραγματοποίηση πανελλαδικών αγωνιστικών δράσεων σε συντονισμό με τους εργαζόμενους, στις 2 του Απρίλη, προτείνει η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» στην ΕΣΕΕ. Για το σκοπό αυτό, τα μέλη της διοίκησής της Α. Σπύρου και Γ. Τζωρτζόπουλος ζητούν με επιστολή τους από τις 20 του Μάρτη, την έγκαιρη σύγκληση του ΔΣ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Στην επιστολή τους, αναφέρουν: «Εμείς που υπογράφουμε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ εκλεγμένα με την "Αγωνιστική Συνεργασία", ζητάμε την έγκαιρη - άμεση - σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ. Με κύριο θέμα: "Αγωνιστικές δράσεις των εμπόρων πανελλαδικά στις 2 Απρίλη 2009".

Πιστεύουμε ότι, τη συγκεκριμένη ημέρα (2-4-2009) που έχει κηρυχτεί πανελλαδική απεργία από τους εργαζόμενους, που από το εισόδημά τους εξαρτάται η επιβίωση των επιχειρήσεών μας και οι οποίοι, άλλωστε, αποτελούν και τους φυσικούς συμμάχους μας, θα είναι πρόκληση η αδιαφορία εκ μέρους μας.

Ταυτόχρονα, η πραγματοποίηση εκ μέρους μας αγωνιστικών δράσεων επιβάλλεται και αναδεικνύεται σαν ο μόνος δρόμος στην παρούσα χρονική περίοδο που:

  • Η διαρκής πτώση του τζίρου και η ύφεση αποτελούν ζώσα πραγματικότητα.
  • Τα πολυκαταστήματα εντείνουν τις επιθετικές τους πρακτικές.
  • Το παράνομο πλανόδιο εμπόριο οργιάζει.
  • Το διαβόητο ΤΕΜΠΜΕ εξελίχτηκε σε κερδοφόρα δράση βασικά όσων δεν έχουν πρόβλημα.
  • Η ανάλγητη κυβερνητική πολιτική, αντί να ενισχύσει τα εισοδήματα που κρατούν ανοιχτά τα μαγαζιά μας, μας εξωθεί σε ομηρία και θανατηφόρους δανεισμούς.
  • Ευρωπαϊκή Ενωση και κυβέρνηση, δέσμιες του έξαλλου νεοφιλελευθερισμού που ευαγγελίζονται και υπηρετούν, οδηγούν σημαντικά τμήματα του λαού στην πραγματική φτωχοποίηση».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ