Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10333

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Με πυρετώδεις ρυθμούς η προετοιμασία

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ομόνοιας. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη ορίστηκε στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.


ΣΕΛ.  16  -  17
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών μεταφορικών αναγκών

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καταγγέλλει, με Επίκαιρη Επερώτηση στη Βουλή, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων στο χώρο των συγκοινωνιών.


ΣΕΛ.  13

ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΛΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΑΝΔΡΩΝ για σύγχρονα ασφαλιστικά δικαιώματα

ΚΚΕ: Ανυπακοή και απειθαρχία στην ΕΕ και τιμωρία των κομμάτων που την υπηρετούν, ανεξάρτητα από τις δημαγωγικές κορόνες δήθεν αμφισβήτησής της. Αποφασιστική απάντηση να δοθεί και στην απεργία της 2 Απρίλη με τα αιτήματα και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου που δήθεν στο όνομα της ισότητας εξισώνει τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο είναι εχθρική, αντιλαϊκή και πρέπει να απορριφθεί από το σύνολο των εργαζομένων. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ έχουν τεράστιες ευθύνες, γιατί ενώ γνώριζαν τις αποφάσεις της ΕΕ, συμφωνούσαν και τις υλοποιούσαν ψηφίζοντας αντιασφαλιστικούς νόμους. Συμβολή στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων είχαν και οι δυνάμεις τους στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με το δίκαιο αίτημα για σύνταξη στα 55 για όλες τις εργαζόμενες γυναίκες, ενώ σπρώχνει τα όρια συνταξιοδότησης των εργαζόμενων ανδρών προς τα πάνω. Συσπείρωση και αντεπίθεση για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, για σύγχρονα δικαιώματα στην ασφάλιση, στη σύνταξη, στην εργασία, στους μισθούς. Διατήρηση της 5ετούς διαφοράς στη συνταξιοδότηση ανδρών - γυναικών και στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις των μητέρων με ανήλικα παιδιά, των πολύτεκνων, των γονέων και κηδεμόνων των ΑμεΑ και των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.


ΣΕΛ.  6  -  7


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Στη ρότα του χυδαίου αντικομμουνισμού

ΣΕΛ.  9
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επίθεση διαρκείας με πρόσχημα τα ελλείμματα

ΣΕΛ.  8
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απροκάλυπτο χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις

ΣΕΛ.  19
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σε ιδιώτες η ύδρευση Θεσσαλονίκης και το καζίνο Πάρνηθας

ΣΕΛ.  8
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΖΙΝΟΥ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Δίωξη στο σωματείο με στόχο να ποινικοποιήσει τις μορφές πάλης

ΣΕΛ.  18

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ