Παρασκευή 27 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Παρέμβαση στην ΕΒΓΑ για απολύσεις και εξώδικα

Κινητοποίηση έξω από το εργοστάσιο την περασμένη Τρίτη και συζήτηση, χτες, με εργαζόμενους

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε στην εργοδοσία η συγκέντρωση της περασμένης Τρίτης
Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε στην εργοδοσία η συγκέντρωση της περασμένης Τρίτης
Αποφασιστική παρέμβαση στην επιχείρηση ΕΒΓΑ πραγματοποίησαν η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και το συνδικάτο του κλάδου, καλώντας τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι και να αντιπαλέψουν κάθε αντεργατικό σχέδιο. Απαντώντας στην τρομοκρατία και στην απομόνωση που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία, το πρωί της περασμένης Τρίτης προχώρησαν - μαζί με άλλα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας - σε συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ταξικές δυνάμεις θα αντιπαλέψουν τις προσπάθειες του κεφαλαίου να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου συνολικά στους τόπους δουλειάς, προκειμένου να περάσει ανενόχλητο τα σχέδιά του.

«Πάρτε πίσω τις απολύσεις, στον ταξικό αγώνα βρίσκονται οι λύσεις» - «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών την πάλη θα τη σπάσει», ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν για ώρα έξω από την πύλη του εργοστασίου στην Ιερά Οδό, όπου συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές. Με σημαίες του ΠΑΜΕ και ανακοινώσεις που μοίρασαν πλατιά, οι διαδηλωτές κάλεσαν τους εργαζόμενους της ΕΒΓΑ σε συσπείρωση και οργάνωση του αγώνα, με βάση τις σύγχρονες, δικές τους ανάγκες και όχι τις ανάγκες της «ανταγωνιστικότητας» της επιχείρησης.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, ενημέρωναν και για τα δύο εξώδικα που έστειλε πρόσφατα η εργοδοσία σε δύο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (τον Μανώλη Καραντούσα, μέλος της διοίκησης της κλαδικής Ομοσπονδίας και τον Ευθύμιο Ανδρεόπουλο, αντιπρόεδρο του κλαδικού συνδικάτου), οι οποίοι αρνούνται να ευθυγραμμίσουν τη δράση τους στις επιταγές της κερδοφορίας της επιχείρησης (προϊόν της οποίας είναι μέτρα όπως οι 10 απολύσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες) και δρουν κόντρα σε αντιλήψεις που υπαγορεύουν ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι ίδια με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, γραμμή στην οποία κινείται και η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου.

Κάτω από την αποφασιστικότητα των ταξικών δυνάμεων, την Τρίτη έγινε συνάντηση με την εργοδοσία ενώ χτες, η Ομοσπονδία και το συνδικάτο βρέθηκαν ξανά στην επιχείρηση. Μίλησαν με εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας και τους κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 2 Απρίλη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ