Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Υφέρπει η αντιπαράθεση

Η αντιπαράθεση που μαίνεται καιρό τώρα στο εσωτερικό του ΣΥΝ εκφράστηκε το περασμένο Σάββατο και στη συνεδρίαση της ΚΠΕ, παρά την προσπάθεια του προέδρου του Αλ. Τσίπρα να «κατευνάσει» τα πνεύματα με την πρότασή του για συγκρότηση εκλογικής επιτροπής, υπό την εποπτεία του, στην οποία ενέταξε κορυφαία στελέχη της «Ανανεωτικής Πτέρυγας», ανάμεσά τους τον Φ. Κουβέλη και τον Δ. Παπαδημούλη.

Οπως αναμενόταν, η «Ανανεωτική Πτέρυγα» καταψήφισε το σχέδιο εκλογικής διακήρυξης για τις ευρωεκλογές, ενώ επέλεξε «λευκό» για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Χτες, εξέδωσε ανακοίνωση όπου υπενθυμίζει ότι ενώ ο ΣΥΝ «θεωρεί τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ μια θετική και γόνιμη επιλογή» και «υποστηρίζει σταθερά τη διαδικασία πολιτικής και οικονομικής της ενοποίησης σαν αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής του», ενέκρινε ένα κείμενο με «διάχυτο ευρωσκεπτικισμό», το οποίο σε συνδυασμό με την «τοποθέτηση στη δεύτερη εκλόγιμη θέση του ευρωψηφοδελτίου εκπροσώπου της ΚΟΕ (...) δυσχεραίνει την αποτελεσματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπαράθεση με ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια».

Να σημειώσουμε ωστόσο εδώ ότι η εκλογική διακήρυξη είναι πιθανό να συμπυκνωθεί αρκετά ώστε να απαλειφθούν σημεία της που προκαλούν τριβές. Αλλωστε, παρουσιάζοντάς την, ο Χ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε το σώμα ότι τελικά οι θέσεις των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέχουν πολύ και συμπλήρωσε: «Λέει η ΚΟΕ: Δεν θέλουμε ΕΕ, θέλουμε Ενωμένη Ευρώπη, είναι μακριά αυτό από μας;».

Στο πνεύμα της ανακοίνωσης αυτής κινήθηκαν οι τοποθετήσεις των στελεχών της Πτέρυγας (Κουβέλης, Σαμπατακάκης κ.ά.) στη συνεδρίαση της ΚΠΕ, που δέχτηκαν βροχή χαρακτηρισμών από στελέχη της πλειοψηφίας. Ο Γ. Πρωτονοτάριος κατήγγειλε «δαμανακισμούς», ενώ ο Ε. Τσακαλώτος προέτρεψε το σώμα ειρωνικά να υπερασπιστεί τις ιδέες των «ανανεωτών» μιας και ως κόμμα είναι υπέρ της «βιοποικιλότητας».

«Φοβάμαι ότι η μονομέρεια ορισμένων ηγετικών επιλογών έχει κάνει ζημιά στην εικόνα και την απήχησή μας», δήλωσε χτες ο Δ. Παπαδημούλης στα «ΝΕΑ», επικρίνοντας τις επιλογές για το ευρωψηφοδέλτιο. Στην ίδια συνέντευξη δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βρέθηκε ανέτοιμος να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της δημοσκοπικής άνοιξης», διεμήνυσε ότι «ο αριστερός ευρωπαϊσμός του ΣΥΝ είναι γερά κλειδωμένος σε όλες τις συνεδριακές αποφάσεις», αλλά και ότι «μετά τις ευρωεκλογές θα κάνουμε τον απολογισμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γενικευμένη εσωκομματική αντιπαράθεση(2010-06-15 00:00:00.0)
Το εκκρεμές του οπορτουνισμού(2010-01-24 00:00:00.0)
Ανοιχτά όλα τα μέτωπα(2010-01-09 00:00:00.0)
Τεντωμένο το σκοινί της αντιπαράθεσης(2009-09-01 00:00:00.0)
Μικρή συμμετοχή, μεγάλη αντιπαράθεση(2009-07-21 00:00:00.0)
Σε Διαρκές Συνέδριο ο ΣΥΝ(2009-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ