Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Μονόδρομος για τους λαούς η καταδίκη της ΕΕ

Στο Κιλκίς μίλησε την Κυριακή το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η καταδίκη της ΕΕ είναι μονόδρομος. Οι λαοί της ΕΕ πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Σήμερα κατέρρευσαν οι μύθοι, αποκαλύφθηκαν οι ψεύτικες εξαγγελίες. Ολοι είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι το μόνο που ενδιαφέρει την ΕΕ είναι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας συνολικά και σε κάθε χώρα - μέλος ξεχωριστά. Αυτή την πολιτική στηρίζουν τα κόμματα της ευρω-υποταγής στη χώρα μας.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε εκδήλωση του Κόμματος για τις ευρωεκλογές στο Κιλκίς.

Απευθυνόμενος στους εργάτες και τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τους νέους, σημείωσε ότι μπροστά στις ευρωεκλογές αλλά και στο ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, εκείνο που χρειάζεται είναι η καταδίκη της πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων της ευρω-υποταγής. Κάλεσε σε μαζική ενίσχυση του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι τα λαϊκά στρώματα, οι εργαζόμενοι «χρειάζονται ένα ισχυρό ΚΚΕ όχι μόνο στους αγώνες και στη δράση αλλά αποφασιστικά ενισχυμένο και στις εκλογές».

Οπως εξήγησε, με ισχυρό ΚΚΕ, «η μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει σταθμός για την ανασύνταξη ενός ισχυρού ενωτικού λαϊκού κινήματος, μιας ισχυρής συμμαχίας εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων. Μπορεί να γίνει το εφαλτήριο κατά της δικομματικής εναλλαγής, δύναμη αφύπνισης και ετοιμότητας, να μην ξεγελαστεί ο λαός ξανά, να μη χάσει άλλο πολύτιμο χρόνο, απέναντι στο ενδεχόμενο κυβερνήσεων αντιλαϊκής συνεργασίας. Με ισχυρό ΚΚΕ, οι ευρωεκλογές μπορούν να σημάνουν αγγελτήριο σάλπισμα ενός κινήματος ικανού να παραμερίσει τους εκβιασμούς, τους μηχανισμούς της μοιρολατρίας και απογοήτευσης, για να ανοίξει τον ελπιδοφόρο δρόμο για ρήξεις και ανατροπές προς το συμφέρον του λαού».

Ο Θ. Κωνσταντινίδης, πρόσθεσε πως «ο ελληνικός λαός μπορεί με την πάλη του να επιβάλλει πολιτική ανυπακοής και απειθαρχίας έως ότου φτάσουμε σε ουσιαστική ρήξη με την ίδια την ΕΕ. Με ένα ισχυρό ΚΚΕ ο καθημερινός αγώνας αποκτά προοπτική, τη λαϊκή εξουσία, την οικοδόμηση της λαϊκής οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ