Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Οργισμένες αντιδράσεις για τη φιλεργοδοτική απόφαση

Ταξικά συνδικάτα και Ομοσπονδίες ξεκαθαρίζουν πως η καταδίκη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων δεν πρόκειται να ανακόψει τη δράση του ΠΑΜΕ

Το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν υποχωρεί μπροστά σε καμιά δικαστική απόφαση, ξεκαθαρίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ
Το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν υποχωρεί μπροστά σε καμιά δικαστική απόφαση, ξεκαθαρίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ
Καμιά δικαστική απόφαση και καμιά δικαστική καταδίκη δεν πρόκειται να ανακόψει τη δράση και την ισχυροποίηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, διαμηνύουν στην επιχείρηση «ΤΖΑΜΠΟ», συνολικά τη μεγαλοεργοδοσία και όλους όσοι τη στηρίζουν, ταξικά συνδικάτα και Ομοσπονδίες, που καταγγέλλουν την καταδίκη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και της προέδρου του, ύστερα από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η εργοδοσία.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τονίζει ότι «η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης είναι δεμένη με τα μαθητοδικεία, τα αγροτοδικεία, τους ευρωτρομονόμους και όλα αυτά τα μέσα που χρησιμοποιεί η αστική τάξη για να αναχαιτίσει και να αποτρέψει την όξυνση της ταξικής πάλης». Καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο να ενισχύσουν με την ψήφο τους το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν από 24 Απρίλη έως και 3 Μάη. Ξεκαθαρίζει ότι «ο σύλλογος θα συνεχίσει τη δράση του στη γραμμή πάλης κατά των πολυεθνικών της εργοδοσίας, θα συνεχίσει την οργάνωση του αγώνα κατά των απολύσεων, κατά της αφαίρεσης δικαιωμάτων μας, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης που θα αποφασίζουν οι εργαζόμενοι με το σωματείο τους».

«Είναι αποκαλυπτική και προκλητική η απόφαση της "τυφλής δικαιοσύνης", που απαγορεύει στο σωματείο να αποκλείει τις εισόδους της επιχείρησης σε μελλοντικές κινητοποιήσεις, αλλιώς απειλεί την πρόεδρο με δύο (2) μήνες κράτηση και πρόστιμο 1.000 ευρώ, προασπίζοντας έτσι τα ταξικά συμφέροντα του κεφαλαίου», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Χάρτου.

«Αποδεικνύεται, για μια ακόμα φορά, ότι η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά ταξική και υπηρετεί τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης» συμπληρώνει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος Ελλάδας και καλεί τους εργαζόμενους να μαζικοποιήσουν τα σωματεία τους και να συμμετάσχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς. Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος Αττικής.

Συνεχίζονται οι διώξεις

Στο μεταξύ χτες αναβλήθηκε για τις 16 Φλεβάρη του 2010, η πρώτη δίκη, ύστερα από μήνυση - μια εκ των 39 συνολικά - που έχει καταθέσει η «Τζάμπο» εναντίον των εργαζομένων και συνδικαλιστών, που συμμετείχαν στον αγώνα έξω από τα καταστήματα της πολυεθνικής, με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης του εργαζόμενου Ν. Νικολόπουλου.

Συνεχίζοντας το μπαράζ των διώξεων, η πολυεθνική «Τζάμπο», διά του διευθυντή του τοπικού καταστήματός της Ιωαν. Μπουχλαριώτη, κατέθεσε μηνύσεις κατά του Τ. Τσιόγκα, πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Β. Σταμουλάκη, προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων του νομού, για τις κινητοποιήσεις που έγιναν έξω από το κατάστημα. Οι δύο συνδικαλιστές καλούνται να εμφανιστούν στην πταισματοδίκη Λάρισας για προκαταρκτική εξέταση, την Τετάρτη 29 Απρίλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου του νομού, Τ. Τσιόγκας και Αθ. Βάϊος, αντίστοιχα, καλούνται και σε απολογία από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, ως κατηγορούμενοι για τις κινητοποιήσεις, ύστερα από παραγγελία του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πορεύτηκε πιστός στην τάξη και το Κόμμα του(2011-04-19 00:00:00.0)
Κατήγγειλαν τις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών(2011-04-01 00:00:00.0)
Δικαστικό πογκρόμ σε βάρος αγωνιστών(2009-03-17 00:00:00.0)
Σε πλήρη εξέλιξη η φάμπρικα της ποινικοποίησης(2009-03-13 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση το Σάββατο(2009-01-30 00:00:00.0)
Νέες συντονισμένες κινητοποιήσεις σήμερα(2009-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ