Παρασκευή 21 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Παριστάνουν τους ανήξερους

Την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επικαλείται η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας στη ...«διαμάχη» που ξέσπασε με την Β. Παπανδρέου, η οποία τώρα θυμήθηκε και εγκαλεί το υπουργείο Οικονομικών και την κεντρική τράπεζα, για τις ανοιχτές πωλήσεις και το χρόνο εκκαθάρισης ομολόγων, από διάφορα κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Το τοπικό παράρτημά της, την Τράπεζα της Ελλάδας, αβαντάρει, όπως είναι απόλυτο φυσικό, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Οχι μόνο βάζει πλάτες στις πρακτικές που εφαρμόστηκαν γύρω από τις «ανοιχτές πωλήσεις κρατικών ομολόγων», αλλά και υπερθεματίζουν στο πλαίσιο των ρυθμίσεων που έχουν πάρει για τη μεγαλύτερη διευκόλυνση τραπεζιτών, μεγαλορεντιέρηδων και άλλων τρωκτικών, συνολικά της εγκληματικής πολιτικής σε βάρος του λαού.

Μέλος της διοίκησης της ΕΚΤ, σε επιστολή του, βρήκε το απίστευτο θράσος να δηλώσει ότι «σύμφωνα με τις πληροφορίες μας» (!) η περίοδος διακανονισμού (10 μέρες) των συναλλαγών «που επελέγη από την Τράπεζα της Ελλάδας είναι σχετικώς βραχεία σε σύγκριση με τις καθιερωμένες πρακτικές».

Για κάθε ενδεχόμενο κρατούν και κάποιες επιφυλάξεις και με διατυπώσεις όπως «εξ όσων γνωρίζουμε» (!) οι ανοιχτές πωλήσεις «δεν επηρεάζονται από τις διαδικασίες διακανονισμού»!

Εμείς να σημειώσουμε ότι πάνω στην πολιτική και τις διαδικασίες τους είναι που πάτησε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει στο κατάπτυστο μνημόνιο με την τρόικα, μέλος της οποίας είναι και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ