Πέμπτη 3 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ COSMOTE
Απεργούν σήμερα και αύριο

967 υπέρ της 48ωρης απεργίας, 3 κατά, ήταν το συντριπτικό αποτέλεσμα της χθεσινής γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην «Cosmote».

Σε συνδυασμό με την άνευ προηγουμένου μαζικότητά της δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για τη σαφέστατη διάθεση των εργαζομένων να απαντήσουν με αγώνες στις απολύσεις που σχεδιάζει η εργοδοσία. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε μείωση προσωπικού κατά 120 άτομα στην «Cosmote» ενώ, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), σχεδιάζει ακόμα 150 απολύσεις στη «Γερμανός » και 20 απολύσεις στην εταιρεία «E-value» (εταιρείες του Ομίλου). Ακόμα, η εργοδοσία έχει ανακοινώσει τη μείωση των αποδοχών και την αύξηση του ωραρίου εργασίας στον Ομιλο.

Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκε και μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλης. Εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους και τόνισε ότι οι εξελίξεις αυτές αφορούν σε όλους τους εργαζόμενους. Τους κάλεσε να μην αφήσουν «αυτούς που έχουν συνδιαμορφώσει και συναινέσει σε αυτές τις εξελίξεις να σας ξεγελάσουν, να σας διασπάσουν ή να σας καλμάρουν». Επισήμανε την ανάγκη να συσπειρωθούν και να ενισχύσουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Αττικής και συνολικά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να ενισχύσουν την ενότητα του κλάδου σε ταξική βάση. Ενώ υπογράμμισε ότι η διέξοδος από την κρίση βρίσκεται στην ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας και στην οργάνωση της κοινωνίας σε άλλη βάση, σε όφελος των εργαζομένων.

Μίλησε επίσης ο πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ, Αλ. Περράκης, ο οποίος δήλωσε ότι το Συνδικάτο θα στηρίξει με δική του απόφαση τον αγώνα τους. Στην κατεύθυνση αυτή κήρυξε 48ωρη απεργία - σήμερα και αύριο - για τους εργαζόμενους όλου του Ομίλου του ΟΤΕ. Ετσι, θα μπορέσουν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στις εταιρείες «Γερμανός» και «Ε-value». Επίσης, η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ ΟΤΕ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για όλο τον Ομιλο για αύριο Παρασκευή.

Σήμερα, την πρώτη μέρα της απεργίας, θα προχωρήσουν στην περιφρούρησή της στα κατά τόπους κτίρια και γραφεία της «Cosmote», ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 8.30 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς, όπου θα γίνει τριμερής συνάντηση. Επίσης σήμερα, το ΣΕΤΗΠ οργανώνει σύσκεψη, καλώντας σε μαζική συμμετοχή, στις 6.30 το απόγευμα στα γραφεία του (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνη).

Τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της «Cosmote» εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η διοίκηση του ΕΚ Σάμου και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ