Σάββατο 12 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ FRONTEX ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Αποτυπώνουν την τραγωδία με νούμερα

Eurokinissi

Επιχαίρουν στον FRONTEX (στρατιωτικο-αστυνομικός οργανισμός, που κρατά εκτός ΕΕ τους ανεπιθύμητους για το μεγάλο κεφάλαιο πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού) για το μειωμένο αριθμό μεταναστών που προσπάθησαν τελευταία να περάσουν στην Ελλάδα από τον Εβρο.

Κάνοντας απολογισμό της επιχείρησης που έστησαν εκεί (RABIT 2010) στελέχη του FRONTEX μιλούν για μείωση 76% στην ημερήσια είσοδο «λαθρομεταναστών» από τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα στο διάστημα Οκτώβρης 2010 - Φλεβάρης 2011, «ειδικά στη συνοριακή ζώνη 12,5 χιλιομέτρων κοντά στην πόλη της Οριεστιάδας», ακριβώς εκεί όπου η ελληνική κυβέρνηση σχεδίαζε να υψώσει φράκτη. Στο διάστημα 2/11/10 έως 1/3/11 συνέλαβαν συνολικά 11.809 πρόσφυγες, με περίπου 58 συλλήψεις ανά μέρα, το 65% των οποίων πέριξ της Αλεξανδρούπολης και το 35% στην Ορεστιάδα.

Αναφέρουν ότι πριν τη «RABIT», τον Οκτώβρη του 2010, εντοπίζονταν περίπου 245 μετανάστες την ημέρα. Δείχνουν έτσι πόσο πέτυχαν στην αποστολή τους αποθαρρύνοντας τους δύσμοιρους από το να επιχειρήσουν πέρασμα στην Ελλάδα. Βέβαια, αποσιωπούν ότι ακριβώς λόγω της επιχείρησής τους και δεκάδες πρόσφυγες βρήκαν το θάνατο στον Εβρο ποταμό ή τη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από πνιγμό ή υποθερμία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ