Σάββατο 12 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ενθερμη οπαδός και του ευρωμνημονίου

Στο πλευρό της κυβέρνησης εμφανίζεται η ηγεσία της ΝΔ, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα τη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων. Η ηγεσία της ΝΔ σκόπιμα προσπαθεί να παρουσιάσει την καπιταλιστική κρίση σαν «κρίση χρέους», επειδή θέλει να κρύψει την πλήρη συμφωνία της με το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που προωθείται στην ΕΕ, δηλαδή στο ευρωμνημόνιο διαρκείας, το οποίο στόχο έχει να κάνει ακόμα φθηνότερη την εργατική δύναμη για το κεφάλαιο. Την ίδια στιγμή, υποκριτικά εμφανίζεται να ξιφουλκεί κατά του μνημονίου, που είναι πιστό αντίγραφο του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας.

Από την άλλη, στο όνομα της αντιμετώπισης του χρέους, επιχειρεί να δικαιολογήσει νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως το πακέτο των 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. «Θέλω λοιπόν να σας πω ότι αυτή η αξιοποίηση (σ.σ. της δημόσιας περιουσίας) πράγματι πρέπει να γίνει», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Διεκδίκησε μάλιστα την πατρότητα της πρότασης για την αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, παραπέμποντας στην ομιλία του Α. Σαμαρά στο Ζάππειο τον περασμένο Ιούλη.

Ωστόσο, προσπάθησε να πείσει ότι τάχα διαφέρει από την πρόταση της κυβέρνησης, ισχυριζόμενος ότι «η διαφορά μας ήταν ότι το μεν ΠΑΣΟΚ μίλαγε για πώληση, μίλαγε για ξεπούλημα, για πώληση των ασημικών, κι εμείς μιλάγαμε για αξιοποίηση»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ