Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αντίσταση στη φοροληστεία

Η νέα φοροκαταιγίδα που εξαπέλυσε η κυβέρνηση κατά των λαϊκών στρωμάτων φέρνει τη λαϊκή οικογένεια στα όρια της φυσικής εξόντωσης. Τα νέα χαράτσια, η ακρίβεια, οι αυξήσεις σε βασικά είδη και υπηρεσίες, η εκ νέου μείωση μισθών και συντάξεων, η δραματική αύξηση της ανεργίας που κλείνει στην κυριολεξία σπίτια, οι ανατροπές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια που οδηγούν σε τραγικές καταστάσεις τους πιο αδύναμους, προδιαγράφουν έναν ζοφερό χειμώνα για μεγάλα τμήματα του λαού μας.

Γι' αυτό το συλλαλητήριο που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα είναι μια πολιτική παρέμβαση με ιδιαίτερη σημασία. Διατρανώνουν την απόφαση των ταξικών οργανώσεων για οργανωμένο αγώνα, για αντίσταση στα χαράτσια στη φοροληστεία της φτωχολογιάς. Αναδεικνύει την ανάγκη, στα μέτρα που εξοντώνουν το λαό, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, σπουδαστές, γυναίκες να απαντήσουν με νέες μορφές πάλης.

Σήμερα η οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών γίνεται καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για όλους. Είναι όρος και προϋπόθεση επιβίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Η οργανωμένη αντίθεση και αντίσταση στα χαράτσια, στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία του αστικού κράτους είναι πράξη ευθύνης απέναντι στις νέες γενιές που τις ρίχνουν στον Καιάδα. Είναι απάντηση στην πολιτική που κόβει τη μπουκιά από τον εργαζόμενο, τον άνεργο, το φτωχό, για να ενισχυθεί η πλουτοκρατία, οι τράπεζες, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Ταυτόχρονα, το συλλαλητήριο είναι το έναυσμα για να ξεκινήσει ένα κύμα πρωτοβουλιών από τα ίδια τα συνδικάτα, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα των αυτοαπασχολουμένων, τις λαϊκές επιτροπές σε συνοικίες και πόλεις για οργανωμένη μαζική αντίσταση με κάθε τρόπο, για να επιστραφούν τα εντάλματα πληρωμής, να απαιτηθεί η κατάργησή τους. Στο έδαφος αυτών των πρωτοβουλιών να οργανωθεί η έμπρακτη αλληλεγγύη στους ανέργους, στις οικογένειες που έχουν φτάσει στα όρια της επιβίωσης, στους μικρομαγαζάτορες που αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Τώρα, είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να πούνε με μια φωνή: «Ως εδώ. Φτάνει»! Κάτω οι φόροι και η ληστεία της ζωής μας. Μόνο ο αγώνας και η οργάνωση της πάλης μπορεί να σταματήσει τη λαίλαπα της εξαθλίωσης. Γίνεται φανερό, ότι η επίθεση δε θα σταματήσει. Η αντιλαϊκή πολιτική, με όποιο χρώμα και αν εμφανίζεται δεν πρόκειται να αλλάξει. Μπορεί μόνο να ανατραπεί με την οργανωμένη πάλη του λαού, με τον κοινό, εργατικό λαϊκό αγώνα, στα εργοστάσια, στις συνοικίες, στις πόλεις και στα χωριά. Ενας αγώνας που θα βάζει στο στόχαστρο την εξουσία των μονοπωλίων, που θα αντιπαλεύει στα ίσα και χωρίς αναστολές τη σιδερένια φτέρνα που καταδικάζει στη φτώχεια εκατομμύρια μεροκαματιάρηδες και ξωμάχους. Που θα στοχεύει και θα παλεύει για ριζικές αλλαγές, για ανάπτυξη όχι καπιταλιστική, αλλά σε όφελος του λαού. Ανάπτυξη χωρίς πλουτοκράτες, καπιταλιστές και εκμετάλλευση. Μόνο σε αυτό το δρόμο μπορεί να αποτραπεί η εξαθλίωση του λαού και να εξασφαλιστεί η λαϊκή ευημερία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ