Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «WIND» - «VODAFONE»
Προετοιμασία και οργάνωση μπροστά στη νέα επίθεση

Την ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών «WIND» και «VODAFONE», το συντονισμό της πάλης τους με τους εργαζόμενους στον κλάδο και συνολικά με την εργατική τάξη της χώρας, ως το μόνο σίγουρο δρόμο για να μπει φρένο στην επιθετικότητα της εργοδοσίας, να διασφαλιστούν και να διευρυνθούν τα δικαιώματά τους, υπογράμμισαν χτες οι ταξικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν τα επιχειρησιακά σωματεία στις επιχειρήσεις «WIND» και «VODAFONE».

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε με αφορμή την επικείμενη συγχώνευση των δυο εταιρειών και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους. Η πλειοψηφία των διοικήσεων και των δυο σωματείων έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για συγχώνευση που για τους εργαζόμενους θα σημάνει 1.000 και πλέον απολύσεις.

Η Ολγα Κολιούση, μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου στην «WIND» με την «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» (δυνάμεις που υποστηρίζονται από το ΠΑΜΕ), με παρέμβασή της στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι οι διοικήσεις των δυο εταιρειών αποσκοπούν στην παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, στη συμπίεση του κόστους όλο και πιο χαμηλά, στην εξυπηρέτηση του ίδιου ή ακόμα και μεγαλύτερου αριθμού συνδρομητών με λιγότερο προσωπικό που θα έχει λιγότερα δικαιώματα. Συμβαίνουν συνολικότερες αλλαγές στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και σε αυτή την κατεύθυνση σήμερα, όπως υπογράμμισε, απαιτείται όσο ποτέ η οργάνωση σε κλαδικό επίπεδο. Σε αυτήν την κατεύθυνση, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης, της προετοιμασίας, της οργάνωσης των εργαζομένων ενάντια στις εξελίξεις που δρομολογούνται σε βάρος τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ