Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΛΗ - ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Στόχος η προστασία και η καλύτερη διαχείριση του προϊόντος

Ενταγμένο στις λογικές που αφορούν την προστασία καθώς και την καλύτερη διαχείριση του προϊόντος που λέγεται αθλητισμός και φυσικά (για άλλη μια φορά) κομμένο και ραμμένο στα μέτρα και τα... θέλω των επιχειρηματιών είναι και το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε χτες στη Βουλή από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο. Οπως γίνεται αντιληπτό από την ανάγνωσή του, για άλλη μια φορά, οι αρμόδιοι της Πολιτείας, ακόμα και στα σοβαρά θέματα της βίας και του ντόπινγκ, επιλέγουν να βρεθούν μακριά από την ουσιαστική αντιμετώπιση των φαινομένων και να μείνουν μόνο στο θέμα της καταστολής.

Συγκεκριμένα, το Νομοσχέδιο αλλάζει και το νομοθετικό πλαίσιο για την είσοδο επενδυτών στις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες, καθώς πλέον θα επιτρέπεται (κατόπιν έγκρισης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) να αποκτούν μετοχές πολίτες και από χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Διάταξη που, με βάση το γεγονός ότι έρχεται την ώρα που κορυφώνονται τα παζάρια και ο πόλεμος συμφερόντων από διάφορους άγνωστους επενδυτές για την αγορά ελληνικών ΠΑΕ κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί «φωτογραφική», ενόψει των μελλοντικών αλλαγών στην ιδιοκτησία των ομάδων.

Οσον αφορά τα θέματα βίας, το Νομοσχέδιο το μόνο που κάνει για μια ακόμη φορά είναι να βελτιώνει τους τομείς της καταστολής. Προβλέπεται η επαναφορά του ιδιώνυμου που είχε καταργηθεί και πλέον όσοι εμπλέκονται σε επεισόδια θα συλλαμβάνονται και θα φυλακίζονται χωρίς αναστολή ή χρηματική ποινή. Επίσης, θα υπάρξει επαναφορά του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ οι σύνδεσμοι οπαδών θα μετατραπούν σε λέσχες φίλων που θα πρέπει να είναι αναγνωρισμένες από το Πρωτοδικείο, έχοντας παράλληλα τη συναίνεση του σωματείου και βιβλίο εσόδων - εξόδων θεωρημένο από ΔΟΥ. Επιπλέον, οι οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών, όταν επιτρέπονται, θα πρέπει να γίνονται με ευθύνη των συλλόγων.

Στην καταστολή εστιάζει το Νομοσχέδιο όσον αφορά και τα θέματα ντόπινγκ, όπως και στα στημένα παιχνίδια. Προβλέπεται φυλάκιση έως και δέκα ετών, ειδικά αν αφορά γιατρούς και προπονητές, ενώ με αυστηρές ποινές κινδυνεύουν και οι εμπλεκόμενοι σε χειραγωγημένους αγώνες. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως και δέκα έτη για όσους αποδειχθεί ότι συμμετείχαν σε «στημένα» παιχνίδια...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό οι ρίζες του φαινομένου(2021-04-02 00:00:00.0)
Κατατέθηκε στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο(2019-11-06 00:00:00.0)
Κομμένο και ραμμένο στα επιχειρηματικά συμφέροντα(2012-01-13 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση κάνει εύκολη την πρόσβαση στα ναρκωτικά για τη νεολαία(2011-09-08 00:00:00.0)
Στις λογικές της καταστολής(2010-02-02 00:00:00.0)
Αποφασιστικό χτύπημα κατά του λαϊκού κινήματος(2009-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ