Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Η «ελεύθερη αγορά» σαπίζει τις πατάτες

Στις αποθήκες βρίσκεται η παραγωγή πατάτας στη Λάρισα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας και η κύρια αιτία είναι οι αθρόες εισαγωγές τις οποίες οι εκάστοτε κυβερνήσεις ευλογούν αφού έχουν συνυπογράψει τις αποφάσεις της Ε.Ε. να μην υπάρχει καμία προστασία της ντόπιας παραγωγής από τις εισαγωγές.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος καταγγέλλοντας ότι εκτός των άλλων η τιμή του προϊόντος είναι απαράδεκτη αφού το κόστος φθάνει πάνω από 0,35 ευρώ το κιλό ενώ η τιμή πώλησης στο εμπόριο είναι περίπου στα 0,25 ευρώ.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Δριβελέγκας ομολόγησε την πλήρη κυριαρχία της «ελεύθερης αγοράς» που αποβαίνει σε βάρος των παραγωγών αφού, όπως είπε, χαρακτηριστικά «το υπουργείο ούτε έμπορος είναι, ούτε μπορεί να διαθέσει τα προϊόντα, ούτε να επιβάλλει τιμές. Αναγνωρίζοντας την προσήλωση της κυβέρνησης στις καταστροφικές για τους ντόπιους παραγωγούς οδηγίες της Ε.Ε. είπε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε όλες τις αποφάσεις της και τις συμφωνίες που έχει κάνει με τρίτες χώρες και το μόνο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να ελέγχει εάν οι εισαγόμενες πατάτες πληρούν τους όρους υγιεινής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ