Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σωματεία και φορείς για την επέτειο

Αξιόλογες πρωτοβουλίες μπροστά στην επέτειο της 28ης Οκτώβρη παίρνουν εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία και σύλλογοι.

Σήμερα:

-- Ο Φοιτητικός Σύλλογος Ιστορικού - Αρχαιολογικού Αθήνας διοργανώνει ιστορικό περίπατο, στις 11 π.μ., με αφετηρία τα Προπύλαια και σταθμούς σε σημεία του κέντρου της πόλης που συνδέθηκαν με την πάλη του λαού ενάντια στην ναζιστική κατοχή.

-- Tο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ηρακλείου Κρήτης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η παραποίηση της ιστορίας της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης στα σχολικά βιβλία και το καθήκον του ριζοσπάστη, αγωνιστή εκπαιδευτικού», στις 6.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Ακαδημίας (53ο Δημ. Σχ. Ηρακλείου).

-- Κορυφώνεται η αντιφασιστική βδομάδα στα σχολεία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δασκάλων Χίου, με εκδήλωση, στις 6.30 μ.μ., στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, με θέμα: «Το φαινόμενο του φασισμού και ο διαπαιδαγωγικός ρόλος του δασκάλου στο σχολείο» και ομιλητή τον Αθανάσιο Αλεξίου, καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στη συνέχεια προβολή της ταινίας «Ο μεγάλος Δικτάτωρ» του Τσάρλι Τσάπλιν.

-- Εκδήλωση με θέμα το φασισμό πραγματοποιεί ο Σύλλογος Γυναικών Κερατσινίου «Κυψέλη» (μέλος της ΟΓΕ), στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του (Σωκράτους 85, πλατεία Πόντου).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ