Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Συμβολή στη στοχοποίηση του λαϊκού κινήματος

Ευκαιρία για να αξιοποιήσει τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, προκειμένου να στοχοποιήσει το λαϊκό κίνημα και τους ταξικούς αγώνες, βρήκε ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, ο οποίος χτες συναντήθηκε στην Αθήνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια, τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο.

Συγκεκριμένα ο Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Ευ. Βενιζέλο, αφού αρχικά απέδωσε τα εύσημα στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, στη συνέχεια φρόντισε να δείξει τις πραγματικές του στοχεύσεις: «Βρίσκομαι εδώ προκειμένου να συνδιαλεχτούμε, να συζητήσουμε και να δούμε πώς μπορούμε από κοινού να συνεργαστούμε ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Προκλήσεις που αφορούν φαινόμενα εξτρεμισμού, βίας, ξενοφοβίας και βίαιης πολιτικής δράσης».

Θυμίζουμε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει πρωτοστατήσει ήδη από το 2005 στην ταύτιση του «κομμουνισμού με το ναζισμό», ενώ ταυτόχρονα έχει αναφερθεί στον «κίνδυνο» του κομμουνισμού, που μπορεί να εξαπλωθεί εκ νέου. Πρόκειται για το ίδιο αντιδραστικό ευρωπαϊκό όργανο που τον Οκτώβρη του 2010 είχε κάνει λόγο για την «ανάγκη» της καταπολέμησης του «εξτρεμισμού», χαρακτηρίζοντας επί της ουσίας εξτρεμισμό την πάλη των εργαζομένων εναντίον των καπιταλιστικών ενώσεων, αλλά και τους αγώνες που αμφισβητούν την εξουσία των μονοπωλίων.

Κατά τ' άλλα ο γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης εγκωμίασε την ελληνική κυβέρνηση για τον «εκσυγχρονισμό της σχετικής νομοθεσίας, για την καταπολέμηση ρατσιστικού λόγου ή πράξεων», ενώ από την πλευρά του ο Ευαγ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ιστορικά και θεσμικά ο θεματοφύλακας των μεγάλων ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου» και πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στη ΕΕ η κυβέρνηση θα συνεργαστεί «ώστε να προωθηθούν αυτοί οι στόχοι (...) σε θεσμικό, νομικό, πολιτικό» πλαίσιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ