Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Μπλακ άουτ πριν από τις δημοτικές εκλογές

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Σε δολιοφθορά της αντιδραστικής αντιπολίτευσης απέδωσε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο το μπλακ άουτ που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην πρωτεύουσα και άλλες πόλεις, που βυθίστηκαν στο σκοτάδι. Η διακοπή αποκαταστάθηκε γρήγορα, ωστόσο, χτες ο Πρόεδρος έδωσε εντολή για έκτακτα μέτρα ενίσχυσης της ασφάλειας σε υποσταθμούς ηλεκτρικού ρεύματος και στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Η διακοπή έγινε κατά τη διάρκεια προεδρικού τηλεοπτικού διαγγέλματος που εξηγούσε την οικονομική κατάσταση και τους λεγόμενους τρόπους μείωσης του πληθωρισμού, που σχετίζονται και με τη δυνατότητα που απέκτησε ο Ν. Μαδούρο με έγκριση της Βουλής, να προωθεί Προεδρικά Διατάγματα για ένα χρόνο.

Η αιτία της βλάβης εντοπίστηκε στις πόλεις Ορκέτα, στην κεντρική πολιτεία Αράγουα και Σαν Χερόνιμο, στην κεντρική πολιτεία Γκουαρίκο. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών που στην ίδια περιοχή εντοπίζεται βλάβη, μετά το μπλακ-άουτ του περασμένου Σεπτέμβρη.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες μέρες ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε προειδοποιήσει ότι οι δεξιοί αντιδραστικοί πολιτικοί αντίπαλοί του ενδεχομένως να προχωρούσαν σε σαμποτάζ των σταθμών ηλεκτρικής Ενέργειας και στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν πλεονέκτημα ενόψει των εθνικών δημοτικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, 8 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ