Σάββατο 11 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Συνεδριάζει σήμερα η ΚΠΕ

Αναμένεται κάλεσμα Κουβέλη σε κινήσεις και πρόσωπα για συγκρότηση νέου σχηματισμού

Σήμερα, συνεδριάζει η ΚΠΕ της ΔΗΜΑΡ με την εσωκομματική αντιπαράθεση να μαίνεται και τη μειοψηφία να κατηγορεί τον Φ. Κουβέλη ότι προσέρχεται στη συνεδρίαση με διάθεση όξυνσης και όχι άμβλυνσης της κατάστασης που έχει παγιωθεί από το Συνέδριο και μετά. Στο επίκεντρο της διαφωνίας εξακολουθεί να βρίσκεται η τοποθέτηση των δύο πλευρών απέναντι στις διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού και πιο συγκεκριμένα στις διεργασίες ανασυγκρότησης της «κεντροαριστεράς».

«Εμείς έχουμε ένα κόμμα το οποίο έχει συγκροτηθεί στη βάση της συλλογικότητας. Στο 2ο τακτικό μας συνέδριο, οι σύνεδροι πήραν τις αποφάσεις τους και αυτές εκφράζουν την πλειονότητα των μελών του κόμματος. Με αυτές τις αποφάσεις πορευόμαστε», δήλωσε χτες ο Φ. Κουβέλης στον ρ/σ «Real» μην αφήνοντας κανένα περιθώριο υπαναχώρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να απευθύνει κάλεσμα απ' το βήμα της ΚΠΕ σήμερα σε πολιτικές κινήσεις, ομάδες και πρόσωπα να δρομολογήσουν χωρίς καθυστέρηση τις απαραίτητες πολιτικές και οργανωτικές διαδικασίες, σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο, για τη συγκρότηση του νέου σχηματισμού.

Εκτός του πλαισίου πολιτικών συμμαχιών που έχει χαράξει πρόκειται να υπερασπιστεί και την επιλογή για νέα πρόσωπα σε θέσεις - κλειδιά, όπως του γραμματέα της ΚΠΕ και των μελών της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής απ' την οποία φέρεται να θέλει να αποκλείσει τους βουλευτές. Πρόκειται για ένα ακόμα ζήτημα - αγκάθι καθώς η μειοψηφία προσάπτει στον Φ. Κουβέλη διάθεση «καρατόμησης» όλων όσοι έχουν εκφράσει διαφορετική άποψη και ειδικά του Σπ. Λυκούδη, μέχρι πρότινος γραμματέα της ΚΠΕ, απ' την ΕΕ.

Ο Φ. Κουβέλης αναμένεται να επικεντρώσει την κριτική του προς την κυβέρνηση στο ότι δεν επισπεύδει την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας και δε διασφαλίζει μια σταθερή πορεία εξόδου από την κρίση. Καλλιέργεια αυταπατών θα χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο μιας τακτικής ίσων αποστάσεων απ' τους βασικούς διεκδικητές της αστικής διαχείρισης με τους οποίους έχει δηλώσει πρόθυμος να «κάνει παιχνίδι», για την επίτευξη κυβερνητικής σταθερότητας. Αλλωστε, κινούνται στο κοινό πλαίσιο που καθορίζουν οι στόχοι της καπιταλιστικής ανάκαμψης, της ΕΕ και της Ευρωζώνης κ.λπ. Η ΔΗΜΑΡ σε όλους τους τόνους διακηρύττει την προσήλωσή της στην «ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση με αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, με κοινή αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και σύνδεση της δημοσιονομικής εξυγίανσης με την αναπτυξιακή διαδικασία και την ανανέωση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου».

«Οι ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν μήνυμα αλλαγής της πολιτικής, με άξονα τη σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή», είναι ο άξονας της ρητορικής που ξεδιπλώνει η ΔΗΜΑΡ, ενόψει και των ευρωεκλογών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χαράζει ρότα για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ(2014-09-11 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις μελών και στελεχών(2014-07-12 00:00:00.0)
Φορολογικά κίνητρα, φτηνή Ενέργεια, ρευστότητα για τους επιχειρηματίες(2014-02-27 00:00:00.0)
Επιδίωξη η αντιλαϊκή σταθερότητα εν μέσω ενδοαστικών ανταγωνισμών(2014-01-26 00:00:00.0)
Δίχασε και το Συνέδριο η «κεντροαριστερά»(2013-12-17 00:00:00.0)
Ανταλλάσσουν ματιές στην αναμόρφωση του συστήματος(2013-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ