Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πανσυνταξιουχική (Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία) συγκέντρωση πραγματοποιούν την Τρίτη 13 Μάη, στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες συνταξιούχων, απαιτώντας να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης, μαζί και οι νόμοι Σιούφα και Ρέππα. Οι Ομοσπονδίες θα δώσουν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στο ΕΚΘ.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ: Σε 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - λήξη της βάρδιας) την Τρίτη 13 Μάη και συγκέντρωση στο υπουργείο Απασχόλησης (12 μ.) προχωρούν οι σχολικοί φύλακες, διεκδικώντας μεταξύ άλλων την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους ως συντάξιμη. Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τους πολιτικά υπεύθυνους και να διεκδικήσουν αιτήματα που ν' ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

ΦΟΡΤΗΓΑ: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων ΔΧ και βυτιοφόρων υγρών καυσίμων, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν χτες το απόγευμα με τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών, ενώ μεθαύριο Δευτέρα πρόκειται να ακινητοποιηθούν για 24 ώρες και τα ταξί σε όλη τη χώρα. Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ζητούν μεγαλύτερες αυξήσεις στα κόμιστρα, από το 5% που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΠΑΜΕ: Την επόμενη Τετάρτη 14 Μάη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμμ. Μπενάκη 28, 1ος όροφος), θα γίνει η κλήρωση των ομάδων για το φετινό 3ο κατά σειρά Τουρνουά Ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ. Το Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/5 και την Κυριακή 25/5, στο γήπεδο 5Χ5 του Δήμου Ιλίου (Λ. Χασιάς 130).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ