Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Μάη 2008 - αριθ. φύλλου: 10068

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ανεργία, φτώχεια, εγκατάλειψη και ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί

Ο «Ρ» βρέθηκε στην περιοχή του Νομού Φλώρινας, επισκέφτηκε χωριά, μίλησε με τους κατοίκους, άκουσε και κατέγραψε τα προβλήματά τους. Σήμερα παρουσιάζουμε ένα πρώτο μέρος αυτής της αποστολής, με «πρωταγωνιστή» πάντα τον κόσμο του μόχθου.


ΣΕΛ.  16  -  17

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ που κρατά ζωντανό το όραμα του σοσιαλισμού
  • Η Κούβα είναι στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού, γιατί αποδεικνύει ότι όταν ένας λαός είναι αποφασισμένος μπορεί να τα καταφέρει
  • Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΚΚΕ για το γιορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος, παρουσίασε η Αλέκα Παπαρήγα

Από το '90 και μετά η πορεία της Κούβας είναι αξιοθαύμαστη. Αποδεικνύει ότι όταν ένας λαός είναι αποφασισμένος μπορεί να τα καταφέρει. Είναι δύσκολος και σκληρός ο δρόμος. Η επιθετικότητα θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί. Οι αμερικανικές εκλογές δεν πρόκειται να αλλάξουν την κατάσταση. Η Ευρωπαϊκή Ενωση επίσης ξιφουλκεί με το δικό της τρόπο, αφού παγκόσμια έχουμε μια σκλήρυνση της κατάστασης. Η Κούβα επίσης θα μένει στο στόχαστρο, γιατί δεν είναι απλώς η σοσιαλιστική Κούβα, είναι η Κούβα που κρατάει ζωντανό το όραμα του σοσιαλισμού και αποδεικνύει ότι ένας μικρός λαός, ένας Δαβίδ, μπορεί να τα βάλει με τον Γολιάθ. Είναι δύσκολος και σκληρός ο δρόμος και η αλληλεγγύη όλων των προοδευτικών ανθρώπων και των λαών πρέπει να δυναμώσει. Αυτή θα είναι και μια πολύ μεγάλη προσφορά και στον αγώνα που κάνουμε στον τόπο μας και σε όλη την Ευρώπη.


ΣΕΛ.  7   -   12

ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Οργωσαν τις γειτονιές με πικετοφορίες ενάντια στην ακρίβεια

Κάλεσμα συστράτευσης με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ απηύθυναν χτες το απόγευμα τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με πικετοφορίες που διοργάνωσαν στις γειτονιές της Αθήνας ενάντια στην ακρίβεια και καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, την ερχόμενη Πέμπτη 15 Μάη, στην πλατεία Συντάγματος. Δεκάδες οι περιοδείες που έχουν προγραμματιστεί στους τόπους δουλειάς μέχρι και την ημέρα της συγκέντρωσης.


ΣΕΛ.  3,   6


ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Αγωνιστική απάντηση

Συγκεντρώσεις σήμερα στην Κέρκυρα (8.30 μ.μ., πλατεία Σαρόκο) και στην Ιστιαία Εύβοιας, στις 12 Μάη.


ΣΕΛ.  21
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
Πλήρης κάλυψη στους τραμπουκισμούς

Προκλητικός ο υφυπουργός Εσωτερικών στη συζήτηση σχετικής Ερώτησης του ΚΚΕ. Την Κυριακή η παμπελοποννησιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην περιοχή.


ΣΕΛ.  20
ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Κορυφαία αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση

Την Κυριακή στις 8 π.μ. η εκκίνηση από τον Τύμβο του Μαραθώνα και στις 7.30 μ.μ. ο τερματισμός στο Σύνταγμα. Εκδηλώσεις Ειρήνης σε ολόκληρη τη χώρα.


ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ