ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Μάη 2008
Σελ. /32
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
«Οργωσαν» την Αθήνα με πικετοφορίες

Ενημέρωναν τους εργαζόμενους για τις αιτίες που «ψηλώνουν» την ακρίβεια και τους κάλεσαν στη συγκέντρωση του ΚΚΕ την ερχόμενη Πέμπτη στην Πλατεία Συντάγματος

Στα Σεπόλια
Στα Σεπόλια
Κάλεσμα συστράτευσης με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, απηύθυναν χτες το απόγευμα τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με πικετοφορίες που διοργάνωσαν στις γειτονιές της Αθήνας ενάντια στην ακρίβεια και κάλεσαν ταυτόχρονα τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν βασικά στην πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, την ερχόμενη Πέμπτη, στην Πλατεία Συντάγματος.

Στο 5ο - 6ο Διαμέρισμα

Κρατώντας πικέτες και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την πλατεία Αμερικής και έφτασαν μέχρι το σταθμό του ΗΣΑΠ, στο τέρμα της οδού Πατησίων, μοιράζοντας, στο μεταξύ, έντυπο υλικό του Κόμματος και καλώντας τους περαστικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στις 15 Μάη στο Σύνταγμα.

Στις κατεξοχήν εργατικές γειτονιές της περιοχής, όπου οι μετανάστες αποτελούν εδώ και χρόνια ιδιαίτερα σημαντικό τμήμα των εργατικών στρωμάτων, οι κομμουνιστές είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν για τις θέσεις και τις προτάσεις τους για το σύνολο σχεδόν των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Τα χαμηλά μεροκάματα, την ανασφάλιστη εργασία, την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, την έλλειψη χώρων πρασίνου, ευκαιριών στον πολιτισμό, τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου κ.ά.

Στην Πατησίων
Στην Πατησίων
Τη μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ επισήμανε, μιλώντας στο «Ρ», και ένας παλαίμαχος σύντροφος ο Παναγιώτης Ελευθεριάδης: «Χρειάζεται, είπε, να δώσουμε όλοι μας περισσότερα ώστε να μαζικοποιήσουμε τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και του κόμματος. Ολοι μας, με περισσότερη αυταπάρνηση πρέπει να δινόμαστε για τις ανάγκες του αγώνα. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας, χρειάζεται να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερες μάχες ώστε να συσπειρώσουμε τους μετανάστες και τις μετανάστριες που ζουν και εργάζονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και σκληρή εκμετάλλευση. Σε αυτές τις γειτονιές η νεολαία μας στενάζει από τις νέες ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ανεργία και βεβαίως τα ναρκωτικά. Ολα αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να τα αντιπαλέψουμε με ακόμη περισσότερη προσπάθεια».

Η πικετοφορία έληξε με τους συμμετέχοντες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την πανεξόρμηση, με τον «Ριζοσπάστη», αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στα Σεπόλια

Με συνθήματα όπως «1.400 βασικό μισθό κόντρα στη λιτότητα και το συμβιβασμό», «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψηφίσανε το Μάαστριχτ πληρώνει ο λαός» και κρατώντας πικέτες, όπως «Δράση τώρα: Αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος», τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους των Σεπολίων, ξεκινώντας απ' την πλατεία Αγ. Μελετίου.

«Η σημερινή πικετοφορία πραγματοποιείται ενάντια στην ακρίβεια, που σα βασική της ρίζα έχει την πολιτική που πετσοκόβει τους μισθούς και τις συντάξεις, μεταφέροντας στους εργαζόμενους δυσβάσταχτα βάρη», τόνισε με δήλωση ο Παναγιώτης Αυγίκος, γραμματέας της ΚΟΒ Σεπολίων. Μοίρασαν ανακοινώσεις σε καφενεία, βιοτεχνίες και καταστήματα και συζήτησαν με τον κόσμο, ο οποίος μαστίζεται απ' την ακρίβεια. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα έλεγε ένας συνταξιούχος στους συγκεντρωμένους: «Παίρνω 350 ευρώ το μήνα και είμαι συνταξιούχος του ΟΓΑ. Πώς να ζήσω»; Τα μέλη του Κόμματος έκαναν πορεία στην οδό Δυρραχίου και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη βδομάδα.

Πικετοφορίες, επίσης, πραγματοποιήθηκαν χτες στου Ζωγράφου, στη Νέα Ιωνία, στη Μεταμόρφωση, στην Καλλιθέα, στη Νέα Σμύρνη, στο Μαρούσι, στα Μελίσσια, στην Ηλιούπολη, στη Γλυφάδα, στο Ελληνικό, στο Μπραχάμι, στο Χαλάνδρι, στο Χολαργό, στο Γαλάτσι, στα Εξάρχεια, στου Γκύζη, στο Παγκράτι, στο Κουκάκι, στον Κολωνό, στα Πετράλωνα, στο Βύρωνα, στους Αγιους Ανάργυρους και στην Πετρούπολη.

ΚΑΝΑΔΑΣ
Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 90χρονα του Κόμματος

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων στις πόλεις του Καναδά, Τορόντο και Μόντρεαλ, για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ. Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθεί ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Σπ. Χαλβατζή και των εκδηλώσεων είναι το εξής:

-- Σήμερα, Παρασκευή 9/5 υποδοχή του Σπ. Χαλβατζή στο αεροδρόμιο του Τορόντο, συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό.

-- Το Σάββατο 10/5 συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, συνάντηση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Καναδά. Στις 7 μ.μ. εκδήλωση για τα 90χρονα στο Κοινοτικό Κέντρο, η οποία περιλαμβάνει ομιλία και αμέσως μετά γλέντι.

-- Την Κυριακή και τη Δευτέρα 11/5 και 12/5 επίσκεψη στην πόλη του Μόντρεαλ, όπου ο Σπ. Χαλβατζής θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα: «Η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία και οικονομία».

-- Την Τρίτη 13/5 συνεστίαση με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας κ. Ευθυμιάδη. Συνάντηση με το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας.

-- Την Τετάρτη 14/5 συναντήσεις με ελληνικούς και καναδικούς φορείς και παράγοντες. Συνάντηση με Ελληνες που ζουν στον Καναδά.

-- Την Πέμπτη 15/5 στις 6.30 μ.μ. ο Σπ. Χαλβατζής θα μιλήσει σε συγκέντρωση για τον ελληνισμό της πόλης στο κοινοτικό κέντρο με θέμα: «Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και η πρόταση του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία». Θα ακολουθήσει συζήτηση. Συνάντηση με τα ΔΣ της Οργάνωσης Εθνικής Αντίστασης και της Ελληνοκαναδικής Δημοκρατικής Οργάνωσης. Συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ.

ΦΛΩΡΙΝΑ
Εκδήλωση για το ΔΣΕ

Μεγάλη εκδήλωση για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (ΔΣΕ) διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 11 Μάη, στη Φλώρινα. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για τα 90χρονα του ΚΚΕ. Θα γίνει στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας. Θα μιλήσει ο Γιάννης Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει πορεία προς τον ομαδικό τάφο, όπου βρίσκονται τα λείψανα εκατοντάδων μαχητών που συμμετείχαν στη μάχη της Φλώρινας και θάφτηκαν μαζί ζωντανοί και νεκροί.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Για το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα

Εκδήλωση, με θέμα «Από τη ΦΕΝΤΕΡΑΣΙΟΝ στο Μάη του '36, το Εργατικό και Κομμουνιστικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη», διοργανώνει η ΚΟΘ του ΚΚΕ σήμερα, Παρασκευή 9 Μάη, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για τα 90χρονα του Κόμματος. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου στο ΑΠΘ. Θα μιλήσουν: Αλέξανδρος Δάγκας, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ, Γιώργος Λεοντιάδης, ιστορικός, Χρήστος Κόφφας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Για τα 90χρονα του ΚΚΕ

Διήμερο εκδηλώσεων σήμερα, Παρασκευή, και αύριο, Σάββατο, διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Ελευσίνας του ΚΚΕ, τιμώντας τα 90 χρόνια του ΚΚΕ.

Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στο χώρο του παλιού εργοστασίου της «Ελαιουργικής» θα ξεκινήσουν αύριο Παρασκευή στις 7 μ.μ. με ομιλία, ενώ ταυτόχρονα στο χώρο θα λειτουργούν εκθέσεις φωτογραφικού υλικού και βιβλίου και θα γίνεται προβολή βίντεο. Η πρώτη ημέρα θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στο εργατικό τραγούδι.

Το Σάββατο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα λειτουργούν οι εκθέσεις και οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τα εγκαίνια των νέων γραφείων των ΚΟ στην Ελευσίνα (Δήμητρος 23) στις 7 μ.μ. που προσφέρθηκαν από τον σύντροφο Δημήτρη Θεοδώρου.

Πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ

-- Σήμερα Παρασκευή, περιοδεία θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Νίκο Μωραΐτη, στην Αμφιλοχία, στις 11 π.μ., στο Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ).

-- Εκδήλωση στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ πραγματοποιείται, σήμερα Παρασκευή, 9 του Μάη, στις 8.30 μ.μ., στο Μελενικίτσι Σερρών, με ομιλητή τον Γιώργο Σιδέρη, μέλος της ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ.

-- Σε χωριά της Φλώρινας θα περιοδεύσει, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής. Θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, αλλά και για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Στο πλαίσιο της περιοδείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ θα μιλήσει σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στο Ξυνό Νερό και στις 8 μ.μ. στο Βαρυκό, το Σάββατο 10 του Μάη στις 7.30 μ.μ. στον Πολυπόταμο και στις 9.30 μ.μ. στον Αγιο Παντελεήμονα.

-- Η ΚΟΒ Αγ. Τριάδας του ΚΚΕ καλεί σε σύσκεψη στα γραφεία της, Τερψιθέας 6, τη Δευτέρα, 12/5/2008, στις 7.00 το βράδυ, με θέμα: Πολιτικές εξελίξεις και Πρόταση Συμμαχίας και Εξουσίας του ΚΚΕ. Ομιλητής ο Παναγιώτης Κατηφές, μέλος του Γραφείου της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά.

-- Συγκέντρωση με θέμα την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Μεγάρων του ΚΚΕ τη Δευτέρα 12 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θεογνίς».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ