Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Κούβα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, θα αναχωρήσει τη Δευτέρα 3 Δεκέμβρη για την Κούβα μετά από πρόσκληση του ΚΚ Κούβας.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα πάρει μέρος στις εργασίες της 10ης Συνάντησης του «Φόρουμ του Σάο Πάολο», που θα γίνουν στην Αβάνα μέχρι τις 7 του Δεκέμβρη.

Η φετινή σύνοδος του «Φόρουμ» θα ασχοληθεί με το συντονισμό της πάλης ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και ενάντια στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, με την αντιμετώπιση του επεμβατικού σχεδίου των ΗΠΑ «Πλαν Κολούμπια» ενάντια στα λαϊκά κινήματα της περιοχής, με την αντίσταση ενάντια στην καπιταλιστική ολοκλήρωση της Βορείου και Νοτίου Αμερικής στα πλαίσια του σχεδίου ΑΛΚΑ, όπως και με την ενίσχυση της αλληλεγγύης με τον κουβανέζικο λαό και τα επαναστατικά και αντιιμπεριαλιστικά κινήματα της περιοχής.

Η συμμετοχή αντιπροσωπειών κομμάτων και κινημάτων από πολλές χώρες του κόσμου αντανακλά τις σοβαρές διεργασίες και διαθέσεις και θα συμβάλει σε πιο αποτελεσματικές μορφές κοινής δράσης.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ακόμα οι Μπ. Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ και η Δέσποινα Μάρκου, στέλεχος του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ