Τρίτη 12 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ
Διεκδικούν την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας προχώρησαν χτες το πρωί οι γονείς του Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Ιλίου, με κύριο αίτημα να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις των καθηγητών, που έχει ως αποτέλεσμα το συγκεκριμένο σχολείο να υπολειτουργεί.

Αν και έχει περάσει ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μέχρι σήμερα υπάρχουν 8 κενά σε μαθήματα γενικής παιδείας και συγκεκριμένα 3 φιλόλογοι, 2 μαθηματικοί, 1 βιολόγος, 1 χημικός, 1 πληροφορικής. Παράλληλα υπάρχουν 18 κενά σε μαθήματα μουσικής παιδείας και 15 κενά σε ωρομισθίους (μέχρι 11 ώρες) μουσικής παιδείας. Τα τεράστια κενά που υπάρχουν έχουν ως αποτέλεσμα οι μαθητές του Γυμνασίου να κάνουν δύο με τρεις ώρες μάθημα την ημέρα και του Λυκείου πέντε από τις οχτώ που είναι το πρόγραμμα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας κ. Ράμμας, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το Σύλλογο Γονέων, ισχυρίστηκε ότι τα εκπαιδευτικά κενά οφείλονται σε πρόβλημα που υπάρχει με τη μηχανοργάνωση και δεσμεύτηκε ότι τα κενά θα καλυφθούν εντός δέκα ημερών. Για το αποτέλεσμα της συνάντησης, ο Μιλτιάδης Μπάρκας, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, επισήμανε σε δήλωσή του: «Θεωρούμε σχετικά με τις απαντήσεις του υπουργείου Παιδείας, ότι ο χρόνος που έδωσε για να καλυφθούν οι θέσεις είναι πολύ μεγάλος. Το φαινόμενο αυτό της έλλειψης των καθηγητών το αντιμετωπίζουμε κάθε φορά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Γονείς και μαθητές δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσο πολύ και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις καλώντας και τους μαθητές του σχολείου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ