Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Δικομματισμός και διαπλεκόμενα

Βγήκαν πάλι στα πορτοπαράθυρα των καναλιών οι ίδιες κουτσομπόλες της παραπλανητικής δημοσιογραφίας. Και οι κουτσομπόλες αυτές είναι άντρες και γυναίκες που μετέχουν σ' αυτά τα μονότονα τραπέζια των συζητήσεων, όπου ο συντονιστής αισθάνεται ευτυχής, όταν κορυφωθούν οι αντιθέσεις και φτάσουν στα όρια της ρήξης.

Ολοι αυτοί και τα αφεντικά των ΜΜΕ που αποτελούν ισχυρό παράγοντα των διαπλεκομένων, καλλιεργούν συστηματικά την παραπλάνηση, την ομαδική υστερία, τον πανικό, την αναισχυντία, την ενδοτικότητα, την υποταγή, τη διαστρέβλωση. Καταργούν έτσι κάθε έννοια δεοντολογίας και ηθικών αρχών. Παράλληλα, αγράμματοι πολλοί απ' αυτούς, κακοποιούν βάναυσα τη γλώσσα, την οποία μετατρέπουν σε οχετό χυδαιότητας.

Αφού έκλεισε η περίοδος της τρομο-λαγνείας, κατά την οποία ορισμένοι δημοσιογραφίσκοι δίκαζαν και καταδίκαζαν πριν τη δίνη της «17ης» και του «ΕΛΑ», τώρα ασχολούνται με την έννοια ενός χαρακτηρισμού που εμφανίζεται ότι είπε ο πρωθυπουργός για πέντε - δέκα διαπλεκόμενους. Η στήλη αυτή δε θα επαναλάβει το χαρακτηρισμό που θα μπορούσε πάραυτα να διαψεύσει ο φερόμενος ότι τον εκστόμισε. Και μεγαλύτερη σημασία για τον πρωθυπουργό θα ήταν αν αντί για τους αμφιλεγόμενους λόγους και τους χαρακτηρισμούς προχωρούσε στην εκρίζωση της δηλητηριώδους περικοκλάδας, που δεν περιλαμβάνει μόνο τους πέντε ή τους δέκα μη κατονομαζόμενους, αλλά σωρεία άλλων - και από τις δύο πλευρές του δικομματισμού - που φοβούνται ότι αν οχετός ανοίξει, θα πνιγούν πολλοί από τη δυσωδία.


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ