Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ Η ΑΤΤΙΚΗ
ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Με την Αττική ξεκινά σήμερα η έρευνα του «Ριζοσπάστη» για τα απαιτούμενα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, που όλο εξαγγέλλονται κι όλο μένουν στα χαρτιά...

Με την πρώτη φθινοπωρινή νεροποντή, που σημειώθηκε προχτές, περιοχές βυθίστηκαν στο σκοτάδι, δεκάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε δρόμους που θύμιζαν λίμνες.

Ολοφάνερη έγινε και πάλι η ανυπαρξία αντιπλημμυρικής θωράκισης της χώρας και επιβεβαιώθηκε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δε σχεδιάζουν ούτε εκτελούν έργα που ικανοποιούν βασικές ανάγκες του λαού, όπως αυτά της αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά μόνον αυτά που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων. Παράλληλα, συνεχίζουν να επιδεικνύουν ένοχη ανοχή στα μπαζώματα των ρεμάτων, στην αποψίλωση των δασών και στην ασύδοτη τσιμεντοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου, που επιτείνουν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Το ΚΚΕ εδώ και χρόνια επισημαίνει, ότι «μεγάλα έργα» δεν είναι αυτά που συμφέρουν το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά αυτά της αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, η άμεση έναρξη των οποίων αποτελεί επείγουσα ανάγκη.

Η έρευνα του «Ρ» που ξεκινά σήμερα αποκαλύπτει ότι η Αττική είναι ανοχύρωτη, αφού πολλά έργα που είχαν εξαγγελθεί από το 2002 βρίσκονται ακόμα στα χαρτιά.


ΣΕΛ.  16   -   18

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ