Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΒΟΛΕΪ '99
Αυλαία με νίκη

Η εθνική ανδρών κέρδισε την Πολωνία με 3 - 1, στην Αλεξανδρούπολη

Με νίκη άνοιξε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 1999 η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών και έκλεισε έτσι με τον καλύτερο τρόπο το 1997. Λίγες μέρες μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 1998, η ελληνική ομάδα κέρδισε χτες στην Αλεξανδρούπολη την Πολωνία με 3 - 1 (15 - 7,9 - 15,15 - 8, 15 - 11) και ξεπέρασε έτσι τον "κακό δαίμονά" της.

Η εθνική που αγωνίστηκε χωρίς τον Σαμαρά που απουσίαζε λόγω προβλημάτων τραυματισμού, κέρδισε εύκολα το πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ όμως αν και προηγήθηκε με 6 - 1 ισοφαρίστηκε σε 9 - 9 για να χάσει στη συνέχεια το σετ. Σ' αυτό το σετ είχε ιδιαίτερα προβλήματα στην υποδοχή που δεν τα πήγε και ιδιαίτερα καλά χτες. Στη συνέχεια όμως "σοβαρεύτηκε" και κατάφερε να πάρει σχετικά εύκολα το τρίτο σετ. Το τέταρτο σετ ήταν και το πιο συναρπαστικό αφού οι Πολωνοί κατάφεραν να προηγηθούν με 11 - 9. Στο σημείο αυτό έγινε η αλλαγή του Μπάεφ με τον Αθανασιάδη που στη συνέχεια πρόσφερε με άσους τους δύο τελευταίους πόντους της εθνικής.

Ο Στέλιος Καζάζης χρησιμοποίησε τους: Γκιούρδα, Μπάεφ, Κουρνέτα, Κοβάτσεφ,

Χατζηαντωνίου, Μητρούδη (Αθανασιάδη, Παπάζογλου, Μποζίδη, Καλαϊτσίδη). Καλύτεροι ήταν οι Γκιούρδας, Κοβάτσεφ, Χατζηαντωνίου.

Οι Πολωνοί που εμφανίστηκαν χωρίς τους περισσότερους της παλιάς φρουράς (Ουρμπάνοβιτς, Ρόμαν, Σίσκο) αποδείχτηκαν αξιόμαχος αντίπαλος αλλά δεν μπόρεσαν αυτή τη φορά να κάνουν τη ζημιά στην εθνική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ