Τρίτη 5 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε ρόλο θεατή η ΠΟΕΜ

Χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα, χτεσινή σύσκεψη με τα σωματεία των εργαζομένων στις αμυντικές βιομηχανίες

Ο ρόλος του "θεατή" των εξελίξεων, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί σε βάρος των αμυντικών βιομηχανιών και έχει επιλέξει η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΟΕΜ, φάνηκε για μια ακόμα φορά χτες σε σύσκεψη με τα σωματεία των εργαζομένων στις βιομηχανίες αυτές. Η συγκεκριμένη πλειοψηφία αρκέστηκε σε διαπιστώσεις, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στο συντονισμό της δράσης των εργαζομένων για την υπεράσπιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας.

Αλλά και τα σωματεία, παρότι επισήμαναν το σοβαρότατο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες και την αναγκαιότητα του συντονισμού της δράσης τους, δεν εξάντλησαν τα περιθώρια πίεσης προς την ΠΟΕΜ, προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες σ' αυτή την κατεύθυνση. Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα σωματεία ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού και Ελευσίνας, ΕΒΟ Μάνδρας, Αιγίου και Λαυρίου, ΕΛΒΟ Θεσσαλονίκης, ΕΑΒ και η "Τρίαινα".

Από την πλευρά τους οι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ στη διοίκηση της ΠΟΕΜ πρότειναν άμεσα να κηρύξουν τα σωματεία μιας ώρας στάση εργασίας, στα πλαίσια της οποίας να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις και να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι. Στη συνέχεια να κηρυχτεί τετράωρη στάση εργασίας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία, ενώ, αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη στην κατεύθυνση ικανοποίησης των αιτημάτων, να παρθούν αποφάσεις για παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΜ Δ. Τσουμπρής μετά τη σύσκεψη δήλωσε: "Τέτοιες συσκέψεις έχουν γίνει πολλές φορές στο παρελθόν, με τελευταία αυτή του Σεπτέμβρη του '97, στην οποία ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ανέλαβε την ευθύνη να πάρει η ΓΣΕΕ πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων. Ομως δεν έγινε τίποτα. Κι τώρα δε θα γίνει τίποτα, αν τα σωματεία και οι εργαζόμενοι δεν πιέσουν την ΠΟΕΜ να αλλάξει στάση και δε βάλουν πλώρη για αγωνιστικές κινητοποιήσεις".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ