Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΥΡΩΝΑΣ
Με επίκεντρο τον άνθρωπο

Αυτό είναι το όραμα της "Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης" για την επόμενη τετραετία. Κι αυτό ακριβώς επισήμανε ο δήμαρχος Νίκος Ρογκάκος, σε μεγάλη συγκέντρωση στη συνοικία Μεταμόρφωση

Μια Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνιστική, διεκδικητική, απαιτητική, που θα τίθεται επικεφαλής των αγώνων για την υπεράσπιση των κεκτημένων των εργαζομένων και θα παλεύει μαζί τους για τα δικαιώματά τους, που δε θα πάψει ποτέ να θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της τον άνθρωπο, χωρίς περιθωριοποιήσεις και χωρίς αποκλεισμούς. Αυτό είναι το όραμα για την επόμενη τετραετία, αυτός ήταν και ο στόχος για την τετραετία που φθάνει στο τέλος της και υπηρετήθηκε με συνέπεια και επιμονή.

Με αυτήν τη σαφή τοποθέτηση, ο δήμαρχος Βύρωνα και επικεφαλής της "Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης" (ΕΠΔΚ), Νίκος Ρογκάκος,άρχισε την ομιλία του, τη Δευτέρα το απόγευμα, στη συνοικία Μεταμόρφωση του Βύρωνα. Και παρά τις δυσοίωνες καιρικές συνθήκες, η πλατεία Τσιρακοπούλου γέμισε από κόσμο.

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, εκ νέου, υποψήφιου της ΕΠΔΚ ήταν αφιερωμένο στις βάσεις που τέθηκαν, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας τετραετίας, για την αναβάθμιση της ζωής των δημοτών, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης που ανοίγονται για το μέλλον.

Η παρούσα δημοτική αρχή θεωρεί ύψιστη υποχρέωσή της, τόνισε ο Νίκος Ρογκάκος, να αφουγκράζεται το βυρωνιώτικο λαό και να βρίσκεται στο πλευρό του για την επίλυση των προβλημάτων του. Με βάση αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία, κύλησαν αυτά τα τέσσερα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων μια σειρά από κοινωνικά μέτρα λήφτηκαν και υπάρχει σχεδιασμός επέκτασής τους στο μέλλον. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της απόφασης φύλαξης των σχολείων του δήμου, της ίδρυσης Δημοτικού Πολυιατρείου, της ενίσχυσης των ΚΑΠΗ. Σκοπός της δημοτικής αρχής, υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος, ήταν να ικανοποιήσει πάγια σχετικά αιτήματα της βυρωνιώτικης κοινωνίας, ενώ, παράλληλα, η προσπάθεια αυτή στόχευε και στην αντιμετώπιση του κοινωνικού φαινομένου της ανεργίας, που είναι ιδιαίτερα έντονο σε ένα λαϊκό δήμο, όπως ο Βύρωνας. Η πρόσληψη φυλάκων για τα σχολεία εξασφάλισε, από τη μία πλευρά, την προστασία των μαθητών από εξωσχολικούς κινδύνους (διακίνηση ναρκωτικών στην περίμετρο των σχολικών κτιρίων), ενώ παράλληλα οδήγησε στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των καταστροφών στα σχολικά κτίρια κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Δεκάδες άνεργοι νέοι βρήκαν δουλιά, η οποία καλύπτεται από τα κονδύλια που διαχειρίζεται ο δήμος από το κράτος για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών στα κτίρια, οι οποίες μειώθηκαν στο ελάχιστο.

Ανάλογο σκεπτικό διέπει και την ίδρυση του Πολυιατρείου, το οποίο έχει ως στόχο τη δωρεάν παροχή πρώτων βοηθειών, αλλά και την, όσο το δυνατόν, καλύτερη ενημέρωση για ιατρικά θέματα του πληθυσμού του Βύρωνα, ενώ παράλληλα θα εκπονήσει και ειδικά προγράμματα πρόληψης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του Πολυιατρείου στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά 60 γιατρών.

Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας

Ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Ρογκάκος υπογράμμισε στην ομιλία του ότι αυτή η δημοτική αρχή θα εντείνει τις προσπάθειές της στην κατεύθυνση της κάλυψης των αναγκών του δήμου, αλλά και στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Ομως, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί το ρόλο του διαχειριστή, του φερέφωνου, αλλά και του αποδιοπομπαίου τράγου της λαϊκής αγανάκτησης, όπως προωθείται από την κεντρική εξουσία, με την ανάληψη αρμοδιοτήτων, που δε συνοδεύονται από την ανάλογη παροχή χρηματοδότησης και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τους παιδικούς σταθμούς, των οποίων η επιμέλεια μεταφέρθηκε σε ορισμένους δήμους χωρίς ανάλογη στήριξη, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστούν και να υποχρεώσουν σε καταβολή χρημάτων τους δημότες.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Νίκος Ρογκάκος ξεκαθάρισε ότι η ΕΠΔΚ, ως δημοτική αρχή, φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει όλο το λαό του Βύρωνα, όπως φαίνεται και μέσα από το ψηφοδέλτιό της, αγωνιζόμενη ενάντια στην πολιτική οικονομικής ασφυξίας που ακολουθεί απέναντί στην ΤΑ η κυβέρνηση, υπερασπιζόμενη τις λαϊκές κατακτήσεις και κάνοντας έργο, χωρίς μεγαλόστομες υποσχέσεις, όπως ακριβώς έπραξε μέχρι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ