Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Σε πλήρη εξέλιξη οι κλαδικές κινητοποιήσεις

Συγκέντρωση και πορεία χτες από τους λογιστές που απεργούν στις 13 Ιούνη. Συντονίζονται ιδιωτικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στο εμπόριο

Από τη χτεσινή πορεία προς τον ΣΕΒ
Από τη χτεσινή πορεία προς τον ΣΕΒ
«1.400 βασικό μισθό, κόντρα στη συναίνεση και το συμβιβασμό», «Συμβάσεις εργασίας συλλογικές και όχι σε λύσεις ατομικές», απαίτησαν λογιστές της Αθήνας και του Πειραιά, που χτες το απόγευμα πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2008 με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών. Ο κλάδος κλιμακώνει τον αγώνα του με 24ωρη απεργία στις 13 Ιούνη, μετά την προκλητική και συνολικά αρνητική στάση της εργοδοσίας απέναντι στα αιτήματά τους. Στο πλαίσιο της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.

Οι λογιστές συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου και συζήτησαν τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της ΣΣΕ, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να πάρουν τις επόμενες μέρες για την επιτυχία της απεργίας. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέχρι τα γραφεία του ΣΕΒ, για να καταγγελθεί η στάση των εργοδοτικών οργανώσεων.

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες με στόχο την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2008, παίρνουν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τον ιδιωτικό τομέα. Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Ιούνη, οπότε και έχει προγραμματιστεί η πρώτη κινητοποίηση στις 5.30 το απόγευμα, στην Ερμού. Την απόφαση πήραν τα κλαδικά σωματεία των εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, των καθαριστριών, των ιδιωτικών υπαλλήλων και τα επιχειρησιακά σωματεία σε «Κωνσταντακάτο», «Καρφούρ, Ντία, Μαρινόπουλο» και «Λιντλ», που συμμετείχαν σε κοινή σύσκεψη.

Για το θέμα της Σύμβασης, της Κοινωνικής Ασφάλισης και του Επικουρικού Ταμείου, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί σε γενική συνέλευση την Κυριακή, 15 Ιούνη, στις 10 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου (πλ. Μητροπόλεως 10).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ