Τρίτη 7 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ικανοποιητική παρουσία

Με το ασημένιο μετάλλιο επέστρεψε η Εθνική από την Πεσκάρα, αφού τα λάθη στέρησαν τις ελπίδες για χρυσό

Eurokinissi

Με το ασημένιο μετάλλιο επέστρεψε η Εθνική από την Πεσκάρα, αφού τα λάθη στέρησαν τις ελπίδες για χρυσό
Mε την πέμπτη θέση στον πίνακα της γενικής κατάταξης των 23 χωρών και με συνολική συγκομιδή την κατάκτηση 64 μεταλλίων (19 χρυσά, 14 αργυρά, 31 χάλκινα) επέστρεψε από την Πεσκάρα η ελληνική αποστολή που συμμετείχε στους φετινούς Μεσογειακούς Αγώνες. Υπενθυμίζεται ότι μετά την τελετή λήξης η σημαία της διοργάνωσης παραδόθηκε στους εκπροσώπους του Βόλου και της Λάρισας που θα διοργανώσουνν τους επόμενους αγώνες το 2013. O αρχηγός της αποστολής Αντώνης Νικόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσία της ελληνικής ομάδας, η οποία, όπως τόνισε, σε συγκομιδή μεταλλίων ήταν ανώτερη από τους προηγούμενους αγώνες στην Αλμέιρα. Παράλληλα δεν παρέλειψε να καυτηριάσει και τα σοβαρά προβλήματα που υπήρξαν εξαιτίας της προχειρότητας σε βασικά θέματα που έδειξαν οι οικοδεσπότες Ιταλοί.

Φινάλε διακρίσεων

Σε ακολουθία των όσων είχαν συμβεί τις προηγούμενες ημέρες και το τελευταίο διήμερο των αγώνων κύλησε με διακρίσεις για την ελληνική αποστολή.

ΤΖΟΥΝΤΟ: Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ηλίας Ηλιάδης στα -90 κιλά του Τζούντο. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας νίκησε διαδοχικά τον Ιταλό Λορέντζο Μπανιόλι, τον Αλγερινό Λιες Μπουγιακούμπ και στον τελικό τον Μαροκινό Μοχάμεντ Αλ Ασρί, κατακτώντας το χρυσό.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Εθνική ανδρών. Στον τελικό του τουρνουά, έχασε από την Κροατία με 72-60, πληρώνοντας τα απογοητευτικά ποσοστά ευστοχίας και το καταστροφικό τελευταίο δεκάλεπτο, στο οποίο δέχτηκε ένα επιμέρους σερί 16-9. Το χάλκινο πήγε στη Τουρκία, που νίκησε στον μικρό τελικό την Ιταλία με 88-71.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Η άπνοια δεν επέτρεψε να γίνουν οι ιστιοδρομίες που ήταν προγραμματισμένες, με επακόλουθο να ισχύσει ως τελική κατάταξη αυτή που είχαν τα πληρώματα μέχρι την Παρασκευή. Ετσι ο Βαγγέλης Χειμώνας πήρε το χάλκινο στα Laser με 28 βαθμούς ποινής, ενώ ο Αντώνης Μπουγιούρης έμεινε 12ος με 76β. π.

ΒΟΛΕΪ: Την ευκαιρία να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο έχασε η Εθνική μας ομάδα γυναικών. Στον μικρό τελικό ηττήθηκε από την Κροατία με 3-0 σετ, με επακόλουθο να μείνει 4η στο τουρνουά.

ΠΟΛΟ: Με την κατάκτηση της 7ης θέσης ολοκλήρωσε η Εθνική μας ομάδα ανδρών την παρουσία της στη διοργάνωση, χάρη στη νίκη με 11-8 επί της Τουρκίας.

Την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων κατέλαβε η διοργανώτρια Ιταλία με 176 (64-49-63) μετάλλια στο σύνολο και ακολούθησαν η Γαλλία με 140 (48-53-39), η Ισπανία με 83 (28-21-34) και η Τουρκία με 65 (20-19-26).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ