Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές σε Κερατέα, Ανάβυσσο και Κόρινθο

Πυρκαγιές σε Κερατέα, Ανάβυσσο και Κόρινθο εκδηλώθηκαν χθες το μεσημέρι. Μάλιστα, για τις δύο από αυτές χρειάστηκε αρκετή ώρα, προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο από επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Συγκεκριμένα, στην Κερατέα και ειδικότερα στην περιοχή Παλαιοκαμάριζα, οι πρώτες φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους στη 1 το μεσημέρι. Επί τόπου έσπευσαν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού έκαναν δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση σε δασική περιοχή και για το λόγο αυτό ήταν άμεση η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με ιδιαίτερα μεγάλες δυνάμεις.

Μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση του Σώματος για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2 το μεσημέρι στο Σπαθοβούνι Κορινθίας. Αν και η φωτιά ξεκίνησε κοντά σε κατοικημένη περιοχή, λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, άλλαξε κατεύθυνση και οδηγήθηκε σε δασική περιοχή με πεύκα. Στη μάχη της κατάσβεσης, συμμετείχαν 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, αλλά και δύο αεροσκάφη.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμεναν στα σημεία για τυχόν αναζωπυρώσεις. Ετσι, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, οι άνδρες του Σώματος που ήταν στην Κερατέα, κλήθηκαν για πυρκαγιά στη θέση Σπέλιζα, ανάμεσα σε Ανάβυσσο και Καλύβια, που έκαιγε αγροτοδασική έκταση. Μέσα σε περίπου 15 λεπτά της ώρας, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ