Τρίτη 28 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
«Κανονιές» από Αρσεναλ, Λα Κορούνια

Μοιρασμένα ήταν τα συναισθήματα των αντιπάλων των ελληνικών ομάδων στα πρωταθλήματα των χωρών τους καθώς τέσσερις στους δέκα επικράτησαν των αντιπάλων τους.

Πιο συγκεκριμένα, από τις ομάδες που θα αγωνιστούν απέναντι στον Παναθηναϊκό, μεγάλες κερδισμένες ήταν η Αρσεναλ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Λέστερ την οποία και νίκησε με 4-0 και η Σάλκε που επικράτησε με 1-0 των ερασιτεχνών της Φράινμπουργκ. Από την άλλη, η Μαγιόρκα ηττήθηκε με 3-0 από τη Λας Πάλμας.

Στον όμιλο του Ολυμπιακού, μόνο η Λα Κορούνια ήταν αυτή που χαμογέλασε καθώς πέρασε ένα ήσυχο απόγευμα αφού επικράτησε με 4-0 της Βαγιαδολίδ. Οι υπόλοιποι δύο έμειναν ικανοποιημένοι με τις ισοπαλίες που απέσπασαν από τις αντιπάλους τους. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χωρίς τον Σταμ που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Λάτσιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, χρειάστηκε να περιμένει 93' για να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας από την Αστον Βίλα (1-1) χάρη στο αυτογκόλ του Αλπάι. Επίσης, ισοπαλία απέσπασε και η Λιλ από τη Λανς εκτός έδρας με 1-1 χάρη στο τέρμα του Μπακαρί στο 86'.

Τέλος, η Χιμπέρνιαν, αντίπαλος της ΑΕΚ στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, γνώρισε βαριά ήττα από τη Σέλτικ με 4-1 που πέτυχε όλα τα τέρματά της σε 15' (16'-31'). Το μοναδικό τέρμα των γηπεδούχων πέτυχε ο Φένικ στο 85'. Από την άλλη, η Κάρντεν, που θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο Γκρατς στις 13 Σεπτέμβρη, ύστερα από συμφωνία των δύο πλευρών για αλλαγή έδρας, ηττήθηκε από την Τιρόλ με 3-0, παίρνοντας... εκδίκηση για την απώλεια του κυπέλλου Αυστρίας και του Σούπερ Καπ της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ