Τρίτη 28 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση

Η αντίστροφη μέτρηση για την τυπική πρεμιέρα του Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής ξεκίνησε από χτες. Θα πραγματοποιηθεί στην εκτός έδρας (και αδιάφορη βαθμολογικά) αναμέτρηση με τη Φιλανδία (5/9) και ο Γερμανός εκλέκτορας προσβλέπει σε νέα θετική παρουσία των διεθνών: «Ο αγώνας εναντίον της Φινλανδίας είναι ο πρώτος για μένα στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας. Ελπίζω ότι η Εθνική θα παρουσιάσει στο συγκεκριμένο αγώνα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και θα φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα απόδοσης, όπως έγινε και στο φιλικό αγώνα με τη Ρωσία».

Συγκριτικά με το φιλικό στη Ρωσία ο Ρεχάγκελ επαναφέρει τους αποθεραπευθέντες Γεωργάτο, Βόκολο, Μπασινά. Την αποστολή απαρτίζουν ακόμα οι Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος, Νικοπολίδης, Καραγκούνης, Λάκης, Ζήκος, Ζαγοράκης, Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Χαριστέας, Νταμπίζας, Κωνσταντινίδης, Βρύζας, Μαχλάς. Ο νέος ομοσπονδιακός εκλέκτορας προανήγγειλε πως «στο μέλλον θα ενσωματωθούν στην ομάδα και άλλοι ποδοσφαιριστές, καθώς εκτιμώ ότι μετά τον αγώνα αυτόν και αφού έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος γνωριμίας και συνεργασίας μου με τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές των ομάδων, θα έχω καταλήξει στα απαραίτητα συμπεράσματα και θα έχω μια κατασταλαγμένη άποψη για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα για τα θέματα που αφορούν στην Εθνική ομάδα». Η δήλωση αυτή εκτιμάται ως έμμεση γνωστοποίηση της επιστροφής Νικολαΐδη, μετά τη σε πολύ καλό κλίμα συνάντηση των δύο ανδρών (επίκειται και νέα).

Σ' αντίθεση με τους «μεγάλους», οι Ελπίδες στο παιχνίδι με την αντίστοιχη ομάδα της Φιλανδίας (4/9) στοχεύουν τη νίκη ώστε ν' «αγκαλιάσουν» την πρόκριση. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Ανδρέα Μιχαλόπουλου: «Η νίκη στον αγώνα με τη Φινλανδία αποτελεί για την Εθνική ομάδα μονόδρομο. Κανένα άλλο αποτέλεσμα δε μας ενδιαφέρει και εξυπηρετεί. Ο αγώνας ασφαλώς και θα είναι δύσκολος, καθώς οι παίκτες μας δεν είναι 100% έτοιμοι και δεν έχουν πολλούς αγώνες στα πόδια τους. Ωστόσο, πιστεύω πως τα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πάρουμε τη νίκη. Αλλωστε η νίκη στο συγκεκριμένο αγώνα ουσιαστικά αποτελεί για την Εθνική ομάδα το εχέγγυο για την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Τις επιλογές του ομοσπονδιακού εκλέκτορα αποτελούν οι Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Κυργιάκος, Αναστασόπουλος, Ταυλαρίδης, Κυριαζής, Πίτσος, Ιορδανίδης, Χαραλαμπάκης, Νάστος, Κουτσόπουλος, Μπερνεάνου, Θεοδωρίδης, Κατσουράνης, Γήττας, Σαλπιγγίδης, Βακουφτσής, Αμανατίδης, Παπαδόπουλος.

  • Αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει θετική κατάληξη, στο αθλητικό μέρος, σχετικά με την υποψηφιότητα συνδιοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008, επικρατεί στην ΕΠΟ. Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και συζητούνται (χτες και σήμερα) «ενδελεχώς όλες οι παράμετροι για να διαπιστώσουμε πόσο κοντά είμαστε να συμφωνήσουμε για την υποβολή της συνυποψηφιότητας» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Β. Γκαγκάτσης. Η ελληνική πλευρά θα ζητήσει ο τελικός να διεξαχθεί στην Αθήνα και εφόσον το αποδεχτούν οι εκπρόσωποι της Τουρκίας, τότε μάλλον θα υπάρξει συμφωνία. «Είμαστε εδώ για να συμφωνήσουμε με την Τουρκία. Το πολιτικό μέρος είναι θέμα της κυβέρνησης και της Βουλής, γενικότερα» επισήμανε ο Β. Γκαγκάτσης.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ