Τρίτη 28 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Ο γιος του ανέμου!

Ο Νίκος Κακλαμανάκης για τρίτη φορά στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής

Ο Κακλαμανάκης επί το έργον

Sportidea

Ο Κακλαμανάκης επί το έργον
Ραντεβού με την πρωτιά είχε ο Νίκος Κακλαμανάκης και ήταν πιστός. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα, κατέκτησε για τρίτη φορά τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στα μιστράλ, στους αγώνες που έγιναν στη Βάρκιζα. Ο Ελληνας πρωταθλητής έδειξε την ανωτερότητά του στους αντιπάλους του και κατέκτησε την πρώτη θέση χωρίς να αγωνιστεί στην τελευταία ιστιοδρομία καθώς είχε εξασφαλίσει τον τίτλο. Αυτή η επιτυχία, είχε μια ιδιαίτερη σημασία για τον Κακλαμανάκη, καθώς έδωσε την απάντησή του σε αυτούς που τον κατέκριναν για την 6η θέση στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ, το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης έχει δείξει μια συνέχεια, που είναι και το πιο σημαντικό για αυτόν. Οι πρώτες θέσεις του 1996 και 2000 αλλά και η 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1995, αποδεικνύουν πως ο Ελληνας αθλητής έχει ραντεβού με τις νίκες αλλά και το υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στους αγώνες της Βάρκιζας κατέκτησε την 24η θέση στην 1η ιστιοδρομία (που μετά από επανόρθωση των κριτών έγινε 2η) ενώ στις υπόλοιπες: 6ος, 3ος, 1ος, 1ος, 2ος, 8ος, 11ος, 2ος, 5ος, 2ος και στην τελευταία δεν αγωνίστηκε.

Μετά την επιτυχία και τη βράβευσή του, ο παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε: «Είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση για μένα το γεγονός ότι κατάφερα μέσα στην Ελλάδα να κατακτήσω ένα χρυσό μετάλλιο. Νιώθω έντονη την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό μου. Είναι σημαντικό για μένα το γεγονός ότι ανταποκρίθηκα με επιτυχία στη μεγάλη αυτή πρόκληση. Είμαι ικανοποιημένος όχι μόνο για την πρώτη θέση, αλλά πολύ απλά διότι για ένατη συνεχόμενη χρονιά είμαι στην πρώτη εξάδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν έχει σημασία μόνο η πρωτιά, αλλά η συνέχεια και η διάρκεια ενός αθλητή. Ηρθα εδώ με το σκεπτικό να είμαι στην πρώτη εξάδα και τελικά έφυγα έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση. Η ψυχραιμία που έδειξα σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα με δικαίωσε πλήρως στο τέλος». Πίσω από τον Νίκο Κακλαμανάκη, τερμάτισε ο Πολωνός Πρέμεκ Μιαζίνσκιν που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με 46 βαθμούς ποινής, ενώ ο Γάλλος Φαμπρίς Χασέν που μέχρι την προτελευταία ημέρα ήταν δεύτερος, υποχώρησε τελικά στην τρίτη θέση με 49 βαθμούς ποινής σε 12 κούρσες. Τέλος, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Βύρων Κοκκαλάνης, που κατέλαβε την 21η θέση με 182 βαθμούς, Γιάννης Χρυσοχού ήταν (24ος με 203β.) και Γιώργος Φράγκος (32ος με 262β.).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ