Παρασκευή 8 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πρέσβης με ειδίκευση

«Ο "μετρ" της οικονομικής διπλωματίας Τσαρλς Ρις μετατίθεται με ειδική αποστολή στο Ιράκ (...) η μεγάλη προσδοκία του ήταν η μείωση του ελληνικού αντιαμερικανισμού. Γι' αυτό οι χαμηλοί τόνοι, η πραγματοποίηση πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, η δημιουργία blog, η προσπάθεια διαλόγου με τους νέους» (το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Και πρέσβης με αποστολή

«Τη σκυτάλη θα πάρει στις 10 Ιουνίου ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς ο οποίος επισκεπτόμενος την Αθήνα για τον εορτασμό των 60 χρόνων του Σχεδίου Μάρσαλ θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό (...) δείχνοντας έτσι το αμερικανικό ενδιαφέρον για την "απομάκρυνση" της Ελλάδας από τους ρωσικούς αγωγούς ενεργειακών υλών (η είδηση στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Αυτός ο έρωτας δεν κρύβεται

«Ερωτηθείς για τα όσα είπε η κ. Παπαρήγα (...) ο πρόεδρος του ΣΥΝ (...) διευκρίνισε ότι δε βάζει τη Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ στο ίδιο σακί» (ο Α. Αλαβάνος, στην «ΑΥΓΗ»).

Ελα, ντε

«Ποιος προσπαθεί να μας πείσει πως ανάμεσα στα σκατά της γελάδας και αυτά του αλόγου, πρέπει να επιλέξω αυτό που βρωμάει λιγότερο; Χάθηκε ο καθαρός αέρας της εξοχής;» (για άλλο θέμα, ο Διονύσης Τσακνής στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Κάνουν τέτοια πράγματα;

«Πιστεύουν ότι το μικρό ακροδεξιό κόμμα θα αποσπάσει μικρό αλλά κρίσιμο ποσοστό ψήφων από τη ΝΔ και αυτό μοιραία θα ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ. Απροκάλυπτα το πιστεύουν και το ελπίζουν μερικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους ότι το μικρό ακροδεξιό κόμμα θα καταλάβει την πέμπτη θέση στο μελλοντικό Κοινοβούλιο (...) πρόκειται για άθλιο μικροκομματικό παιχνίδι, που ανεξάρτητα από τα κίνητρα και τις επιδιώξεις, ένα βέβαιο αποτέλεσμα θα έχει: Να νομιμοποιήσει την ακροδεξιά» (ο Αντ. Καρκαγιάννης στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ