Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9794

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Παραβιάζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων

Τα συνεχή και επανειλημμένα κρούσματα τρομοκρατίας, αυθαιρεσίας και παραβίασης βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών σε επιχειρήσεις του κλάδου του φαρμάκου καταγγέλλουν η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και υπογραμμίζουν ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αν και έχει ενημερωθεί δεν έκανε τίποτε για το σταμάτημα των παρανομιών.


ΣΕΛ.  25
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Να μη μείνει στο απυρόβλητο ο πραγματικός ένοχος της λεηλασίας

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να αρκεστούν σήμερα μόνο στο αίτημα της διαλεύκανσης και τιμωρίας των ενόχων για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, αλλά να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν να σταματήσει το τζογάρισμα, να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα από τη δεκαετία του 1950 έως σήμερα, να σταματήσει η εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου, να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  9

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ΜΑΣ ΓΥΡΝΑΝΕ ΠΙΣΩ στη δεκαετία του '50

Αλέκα Παπαρήγα: Μπροστά στις εκλογές, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επαγγέλλονται, ακόμα και με τα κριτήρια των αναγκών της δεκαετίας του '50, ξεπερασμένες παροχές. Οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν με τον αγώνα και την ψήφο τους μια ζωή που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες τους

  • Λύσεις υπάρχουν, γιατί υπάρχουν και μέσα και πλούτος να ζήσουμε πολύ καλύτερα. Οι ανάγκες των εργαζομένων δεν ικανοποιούνται γιατί κυβερνάνε τα κόμματα που ενδιαφέρονται να αναπαράγεται και να οξύνεται η εκμετάλλευση. Γι' αυτό η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και να καταγγείλουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
  • Ο πραγματικός εκσυγχρονισμός περνάει πρώτα απ' όλα από την εξασφάλιση του δικαιώματος στη δουλιά, στη λαϊκή στέγη, στην 35ωρη εργασία την εβδομάδα, στις αυξημένες αποδοχές και συντάξεις, στην καθολική δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, στη δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, στη δυνατότητα αναψυχής και διακοπών.
  • Τα έργα που γίνονται απ' τις «γαλάζιες» και «πράσινες» κυβερνήσεις δεν καλύπτουν τις βασικές ανάγκες του λαού. Προτεραιότητες του ΚΚΕ είναι τα έργα που έχουν σχέση με την ύδρευση, τη λαϊκή στέγη, τα αντιπλημμυρικά, τα αντισεισμικά, με τις ακτές.

ΣΕΛ.  6  -  7


Associated Press

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Να απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι βουλευτές

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ με άλλους κομμουνιστές ευρωβουλευτές ανάρτησαν πανό, απαιτώντας την απελευθέρωση των 45 Παλαιστίνιων βουλευτών, που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ.


ΣΕΛ.  29
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεγάλες καταστροφές από τη νεροποντή

«Οι χτεσινές πλημμύρες δεν είναι αποτέλεσμα ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά της ακραίας αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  11
33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει

Περισσότερες από 200 εκδηλώσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, μπροστά στο 33ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «ΟΔΗΓΗΤΗ».


ΣΕΛ.  35
ΣΥΝΟΔΟΣ G8
Ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί

Αρχισε χτες στη Χάιλιγκενταμ της Γερμανίας η Σύνοδος της G8 με κυρίαρχο χαρακτηριστικό της τις οξύτατες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις.


ΣΕΛ.  27

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ