Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9796

ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΣΦΑΓΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Σήμερα στα Προπύλαια, στις 6.30 μ.μ., και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Κοινό κάλεσμα του ΠΑΜΕ και της ΕΕΔΥΕ για συγκέντρωση σήμερα στα Προπύλαια, στις 6.30 μ.μ., και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, ενάντια στην επίσκεψη του Ν. Μπερνς στην Αθήνα και στην παρουσία του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζ. Μπους, στα Βαλκάνια.


ΣΕΛ.  9

ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ τη χασούρα από τον τζόγο
  • Μετά το σχέδιο νόμου για τη διεύρυνση του τζόγου με τα αποθεματικά των Ταμείων, η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα πληρώσει η ίδια τους τόκους που αρνείται να επιστρέψει η J. P. Morgan, από τον κρατικό προϋπολογισμό, φορτώνοντας τους εργαζόμενους και με πρόσθετο κόστος για το χρήμα που ήδη καρπώθηκαν οι κεφαλαιοκράτες.
  • Το ΠΑΣΟΚ, δημαγωγώντας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ζητά από το λαό να πληρώσει ο φορολογούμενος τα κλεμμένα, αλλά απέφυγε επιμελώς να ζητήσει να πληρώσουν οι τράπεζες και οι χρηματιστές την κλοπή των αποθεματικών των ασφαλισμένων.
  • Το μόνο που πρέπει να γίνει, τονίζει το ΚΚΕ, είναι να πληρώσει το κεφάλαιο, που επί δεκαετίες απομύζησε και απομυζά το χρήμα των Ταμείων. Να επιστραφούν στα Ταμεία το σύνολο των χρημάτων που έχουν αρπαχτεί από αυτά από το 1950 έως σήμερα και να σταματήσει κάθε τζόγος με το χρήμα των εργαζομένων.

ΣΕΛ.  6  -  7


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι εργαζόμενοι να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ

Οι εργαζόμενοι, με βάση τα συμπεράσματα και τις εμπειρίες που οι ίδιοι έχουν νιώσει στο πετσί τους, πρέπει να καταψηφίσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ τόνισε, μεταξύ άλλων, η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου στην Καβάλα.


ΣΕΛ.  12  -  13
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Για τη ζωή που μας αξίζει

Να παλέψουν με το ΚΚΕ για τη ζωή που τους αξίζει, κάλεσε ο Γραμματέας του ΚΣ της Οργάνωσης, Γιάννης Πρωτούλης, τους νέους και τις νέες, μιλώντας χτες σε εκδήλωση του 33ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πάτρα.


ΣΕΛ.  17
3η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σήμερα η κεντρική σύσκεψη της Αθήνας

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, ξεκινάνε σήμερα, στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», οι εργασίες της Παναθηναϊκής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  39

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ