Παρασκευή 8 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Παροχές - εμπαιγμός...

Δεν υπάρχει εργαζόμενος, ούτε ένας άνθρωπος του μόχθου που να μην έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με την οδυνηρή αδυναμία να καλύψει ανάγκες δικές του και της οικογένειάς του. Ανάγκες σύγχρονες, που γεννιούνται από την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, πηγάζουν από την κοινωνική εξέλιξη, κι απ' τις οποίες καθορίζεται η ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η αδυναμία κάλυψής τους δεν οφείλεται, βέβαια, στο «κακό ριζικό» τους αλλά στην πολιτική που εναλλάξ εφαρμόζει εδώ και χρόνια ο δικομματισμός.

Προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ διαγκωνίζονται στην παροχολογία, όμως οι υποσχέσεις τους συνιστούν πρόκληση και εμπαιγμό για το λαό. Τάζουν ψίχουλα σε μεμονωμένα τμήματα λαϊκών στρωμάτων από τον τεράστιο πλούτο που οι εργαζόμενοι παράγουν και η πολιτική τους τον παραδίδει ακέραιο στην πλουτοκρατία. Υπόσχονται μέτρα που όχι μόνο δεν απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες αλλά ούτε σ' αυτές πολλών δεκαετιών πριν. Εκμεταλλεύονται την κατάσταση ένδειας, στην οποία έχουν περιέλθει πλατιές λαϊκές δυνάμεις εξαιτίας της πολιτικής τους, και ζητούν τη λαϊκή ψήφο με αντίτιμο ορισμένες «ασπιρίνες», που αποσκοπούν στην άμβλυνση της λαϊκής δυσαρέσκειας και οργής, στο «διαίρει και βασίλευε», ώστε να μπορούν την επομένη των εκλογών να συνεχίσουν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, επιδεινώνοντας παραπέρα την ποιότητα ζωής του λαού.

Δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες υπάρχουν πάμπολλες, αλλά η αξιοποίησή τους προς όφελος του λαού προϋποθέτει μια πολιτική που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, και τέτοια πολιτική το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ούτε θέλουν ούτε μπορούν να εφαρμόσουν. Γιατί τα κόμματα αυτά είναι δεσμευμένα με δεσμούς «αίματος» με το μεγάλο κεφάλαιο. Τους δικούς του στόχους υπηρετούν και οι ψευτοπαροχές τους στο βαθμό που πετύχουν να καθησυχάσουν και να αποσπάσουν από το λαό νέα παράταση χρόνου για την εφαρμογή της πολιτικής τους.

Μπροστά στις εκλογές ο ελληνικός λαός ας αναλογιστεί τις ανάγκες του και ας απαντήσει στο ερώτημα αν αυτές καλύπτονται απ' όσα υπόσχονται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι αρνητική. Ο λαός δικαιούται τα πάντα. Γιατί παράγει όλο τον πλούτο. Οφείλει ο ίδιος να αποτινάξει τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων και να βάλει τον πήχη της διεκδίκησης ψηλά. Γιατί σήμερα ανάγκη είναι η πλήρης δουλιά με πλήρη δικαιώματα, η εξασφάλιση φτηνής και ποιοτικής λαϊκής στέγης, δουλιά με αποδοχές και συντάξεις τέτοιες που να εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής, ανάγκη είναι η δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, Παιδεία, ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός, η δυνατότητα αναψυχής. Ανάγκη είναι να μπορεί ο άνθρωπος να απολαμβάνει τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Ανάγκη, τελικά, είναι ο ασυμφιλίωτος αγώνας για την ανατροπή όσων στέκονται εμπόδιο στο δρόμο για την ικανοποίηση των λαϊκών δικαιωμάτων. Αγώνας ενάντια στην πλουτοκρατία και στην πολιτική (όποιο κόμμα κι αν την εκφράζει και την εφαρμόζει) που ευνοεί τα συμφέροντά της. Η ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας προϋποθέτει αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις εκλογές, ισχυροποίηση του ΚΚΕ για να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος στην προοπτική να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι όσα με τον ιδρώτα τους παράγουν, όσα δικαιούνται και αξίζουν.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ