Παρασκευή 8 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΕΒ πραγματοποίησαν χτες οι λογιστές της Αθήνας, με πρωτοβουλία του σωματείου τους, για να καταγγείλουν τις απαράδεκτες αυξήσεις που προτείνουν οι εργοδότες στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για τη νέα κλαδική Σύμβαση. Παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των εργοδοτών είχαν φροντίσει να εγκαταλείψουν το κτίριο, οι λογιστές παρέδωσαν συμβολικά την προτεινόμενη «αύξηση», δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τη μάχη της Σύμβασης.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ: Εικοσιτετράωρη απεργία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, τις υπηρεσίες Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια και 6ωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 3 μ.μ.) για την Αθήνα και τον Πειραιά εξήγγειλε για την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιούνη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Οι Υγειονομικοί του ΠΑΜΕ κατέθεσαν πρόταση για 48ωρη πανελλαδική απεργία και συγκεντρώσεις και πορείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας μαζί με άλλα σωματεία και μαζικούς φορείς και με αιτήματα που να απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των υγειονομικών. Ωστόσο, καλούν τους υγειονομικούς να συμμετέχουν στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

ΒΙΑΜΥΛ: Απεργιακή κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα και μαζική κάθοδο στην Αθήνα, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της ΒΙΑΜΥΛ στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι.

ΟΤΑ: Με απόφασή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης καταδικάζει και απορρίπτει την πρόταση της κυβέρνησης για τα ΒΑΕ. Οπως σημειώνει, το αίτημα του κλάδου για εφαρμογή σε όλες τις ειδικότητες επιμερίζεται και διαχωρίζεται σε «Υπερβαρέα» και «Βαρέα», εξαιρώντας χιλιάδες εργαζόμενους. Παράλληλα, με ανακοίνωσή του, καλεί την ΕΕ της ΠΟΕ - ΟΤΑ να σταθεί στο ύψος των «συνδικαλιστικών» υποχρεώσεών της απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους που εξαιρούνται από το δικαίωμα στα ΒΑΕ με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΩΔΕΙΑ: Συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους, απαιτούν οι εργαζόμενοι στα Δημοτικά Ωδεία της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν προχτές κατήγγειλαν πως βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο μαζικών απολύσεων, αφού με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων δε μονιμοποιείται, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε ο χρόνος εργασίας τους στις Δημοτικές Επιχειρήσεις να μην ξεπερνά τους 24 μήνες.

ΓΑΛΗΝΟΣ: Υπέρ των κινητοποιήσεων τάχθηκαν στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του κλαδικού τους σωματείου οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής κλινικής «Γαληνός» στη Θεσσαλονίκη, σε περίπτωση που προχωρήσει η εργοδοσία σε νέες απολύσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χτες μεταξύ του υπουργού Απασχόλησης, Β. Μαγγίνα, και του προεδρείου της ΟΤΟΕ. Για άλλη μια φορά έγινε καθαρό ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει ακάθεκτη στην εφαρμογή των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν θεσμοθετήσει η ίδια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ