Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
«Υψώνουμε το δικό μας τείχος αντίστασης»

Ο Αλ. Τσοκάνης, στην παρέμβασή του, σημείωσε ότι καθημερινά οι κάτοικοι του Ασπροπύργου βρίσκονται στην «κόψη του ξυραφιού», με το 112 να ηχεί συχνά, διότι η περιοχή έχει μετατραπεί σε θάλαμο αερίων από κάποια πυρκαγιά, τον κίνδυνο ενός Βιομηχανικού Ατυχήματος να καραδοκεί, τον ΧΥΤΑ Φυλής που όλο κλείνει και τελικά επεκτείνεται και παράνομες χωματερές. Σχολίασε τις ευθύνες των δημοτικών αρχών που «παίζουν στα ζάρια των αντισταθμιστικών την υγεία και τις ζωές μας» και σημείωσε τη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο πλευρό των κατοίκων ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής τους. Τόνισε πως η πόλη δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη. «Η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι έτοιμη μαζί με τον λαό της πόλης να παλέψει, να αγωνισθεί και από τη θέση της διοίκησης (...) γιατί όπως λέει και ο ποιητής, η άνοιξη όσο και να την πολεμούν έρχεται».

«Τα τελευταία χρόνια με τη συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Φορέων Δυτικής Αττικής και Δυτ. Αθήνας που αποτελεί μια κατάκτηση του κινήματος, να υψώνουμε το δικό μας τείχος αντίστασης σε διαρκή αγώνα για μια ανάσα ζωής. Πραγματοποιήσαμε δεκάδες συγκεντρώσεις, παραστάσεις, εκδηλώσεις, ενημερώνοντας τον λαό της περιοχής, αναπτύσσοντας ένα κίνημα με σκοπό να δυσκολέψουμε και να ακυρώσουμε την υλοποίηση των αποφάσεών τους, ενάντια στην εγκληματική υποβάθμιση της περιοχής μας», τόνισε ο Χ. Κωστόπουλος στην παρέμβασή του. Θύμισε πως απέναντι ήταν η διοίκηση Πατούλη, που «δεν τόλμησε να φέρει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο περιφερειακό συμβούλιο, παρά τις συγκεντρώσεις, παραστάσεις των μαζικών φορέων της περιοχής, παρά τις προτάσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και η Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, το 2018, μας κουνούσε το δάκτυλο προκλητικά λέγοντας: "Η Δούρου θα χωροθετήσει και κανονίστε να είστε απέναντι με τις μαύρες σημαίες"». Τέλος, κάλεσε τον λαό της Δυτικής Αττικής, του Ασπροπύργου να ενισχύσει αποφασιστικά τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στην παρέμβασή του ο Φρ. Κουτελιέρης πρόβαλε διαφάνειες για να αναδείξει με στοιχεία τη μόλυνση που δείχνουν μελέτες για τον αέρα της Δυτικής Αττικής και λιγότερο στο νερό. Με αυτά τα δεδομένα στάθηκε στο τι σημαίνει η λειτουργία ενός εργοστασίου καύσης. Εφερε ως παράδειγμα εργοστάσιο στον Βόλο με καθεστώς ΣΔΙΤ, στο οποίο καίγονται σύμμεικτα σκουπίδια αξιοποιώντας και παραθυράκια του νόμου. Αναφέρθηκε σε μελέτες από άλλες πόλεις του κόσμου με παρόμοια εργοστάσια, όπου εντοπίζεται η αύξηση ασθενειών. Στάθηκε στην ανάγκη για ανακύκλωση στην πηγή όπως και βιοαποβλήτων, στο να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής και να σταματήσουν οι αδειοδότησεις για νέες ρυπογόνες δραστηριότητες στην περιοχή η την επέκταση στις υπάρχουσες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ