Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ
Να ενισχύσουμε τη μοναδική δύναμη σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική

Σε συγκέντρωση παρουσίασης υποψηφίων του Ε' Διαμερίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πλατεία Χαριλάου παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Τομπουλίδης.

Οπως σημείωσε, «στις 8 Οκτώβρη έχουμε ένα πραγματικό δίλημμα μπροστά μας... Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που χάραξε ο κατά γενική ομολογία χειρότερος δήμαρχος της πόλης; Στον δρόμο της "πόλης - πρότυπος τουριστικός προορισμός" για να μπορούν οι ξενοδόχοι και το κεφάλαιο που επενδύει στη βραχυχρόνια μίσθωση να επενδύσουν με φοροελαφρύνσεις και κρατικές επιδοτήσεις; Με τον χορό των εκατομμυρίων ευρώ να πηγαίνει στους μεγαλοεργολάβους για αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες ή σε σχέδια επί χάρτου για αστικές αναπλάσεις υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στην πόλη;

`Η θα αποφασίσουμε επιτέλους να "πάμε αλλιώς", να δυναμώσουμε τη μοναδική δύναμη που μπορεί να συγκρουστεί με τα επιχειρηματικά κέρδη και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ είτε από θέσεις μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης είτε από θέσεις διοίκησης; Να παλέψουμε μαζί με τον λαό της Θεσσαλονίκης για μεγάλα έργα στην πόλη μας που θα καλύπτουν πραγματικές λαϊκές ανάγκες με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, με εκατοντάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, στο πράσινο κ.α. Για να επισκευαστούν άμεσα, να ανακαινιστούν και να ανεγερθούν νέα σχολεία, παιδικοί σταθμοί, κατάλληλα σχολεία Ειδικής Αγωγής, για να σταματήσει το αίσχος των κοντέινερ στην Προσχολική Αγωγή. Για παιδικές χαρές σε όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης και διαμόρφωση αθλητικών χώρων και υποδομών για τη νεολαία. Για κατάργηση της ανταποδοτικότητας στις υπηρεσίες του δήμου. Για να μη χαθούν άλλοι κοινόχρηστοι χώροι, χαρακτηρισμένοι χώροι πρασίνου, για ανέγερση σχολείων ή αθλητικών υποδομών».

Ο Βασίλης Τομπουλίδης έκανε ειδική αναφορά και στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής για να μη χαθεί το οικόπεδο δίπλα στην Αλυσίδα με τον επιχειρούμενο αποχαρακτηρισμό του από χώρος ανέγερσης σχολικών κτιρίων, σημειώνοντας ότι «αποτελεί παρακαταθήκη αλλά είναι η ώρα», είπε χαρακτηριστικά, «να περάσουμε σε πιο επιθετικούς αγώνες, με ακόμα θετικότερα αποτελέσματα στις ζωές μας, είναι ώρα να απαιτήσουμε να βρεθεί χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να χτιστούν τα δύο νηπιαγωγεία σε αυτόν τον χώρο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ