Παρασκευή 19 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΥΣΤΟΣ
Με δυναμικές παρεμβάσεις απέτρεψαν την εγκατάσταση του ανεμολογικού ιστού

Παρά τα μέτρα καταστολής οι κάτοικοι απέτρεψαν την εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού, που προετοιμάζει το έδαφος για νέες ανεμογεννήτριες
Παρά τα μέτρα καταστολής οι κάτοικοι απέτρεψαν την εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού, που προετοιμάζει το έδαφος για νέες ανεμογεννήτριες
Με συνεχόμενες αποφασιστικές παρεμβάσεις, κάτοικοι της Καρύστου και του Μαρμαρίου απέτρεψαν την εγκατάσταση του ανεμολογικού ιστού στη θέση Κούρμαλη στο Λυκόρεμα, παρά την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης που έστειλε η κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας και να κάμψει την αγωνιστικότητα του λαού.

Ο αγώνας του λαού της περιοχής για υπερασπιστεί ένα από τα από τα ελάχιστα σημεία της όπου ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί ανεμογεννήτριες θα συνεχιστεί με νέα συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή, στις 9 π.μ. στον κεντρικό δρόμο Καρύστου - Μαρμαρίου, στη διασταύρωση για Σφυριδούπολη. Την ίδια ώρα στα δικαστήρια της Χαλκίδας θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο δήμος Καρύστου, ενώ ήδη το αρμόδιο δικαστήριο της Χαλκίδας έδωσε προφορική προσωρινή διαταγή για παύση εργασιών, με αποτέλεσμα τα μηχανήματα και οι αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν χθες.

Δίπλα στον λαό της περιοχής και στις κινητοποιήσεις του τις τελευταίες μέρες βρέθηκε ο Δημήτρης Παρασκευάς, δημοτικός σύμβουλος Καρύστου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τον αγώνα του λαού χαιρετίζει η ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ, καλώντας στη σημερινή νέα κινητοποίηση.

Γιώργος Μαρίνος: «Οταν ο λαός θέλει, μπορεί να αποτρέψει αρνητικές εξελίξεις»

Την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων για την προστασία των συμφερόντων της εταιρείας κατήγγειλε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, ζητώντας από τον αστυνομικό διοικητή Εύβοιας να αποσυρθούν.

Παράλληλα, σε δήλωσή του εκφράζει τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα του λαού της περιοχής, τονίζοντας:

«Στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Καρύστου και του Μαρμαρίου, που δικαιολογημένα αντιδρούν στην επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας στην περιοχή τους. Μια περιοχή που είναι εδώ και καιρό υπερκορεσμένη.

Η κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, που απέτρεψε την εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού, δείχνει πως όταν ο λαός θέλει, μπορεί να αποτρέψει αρνητικές εξελίξεις.

Το ΚΚΕ έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή του στην πολιτική της "πράσινης ανάπτυξης" και της επέκτασης των αιολικών πάρκων στην Κάρυστο. Πολιτική την οποία υπηρετούν η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι κυβερνήσεις και οδηγεί από τη μια σε πανάκριβο ρεύμα για τον λαό και από την άλλη στην καταπάτηση οικισμών αρχαιολογικών χώρων, κορυφογραμμών και προστατευόμενων περιοχών.

Καλούμε την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς να ακυρώσουν κάθε αδειοδοτική διαδικασία αιολικών πάρκων και μπαταριών στον δήμο Καρύστου, σεβόμενοι το αίτημα κατοίκων, συλλόγων, φορέων και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το ΚΚΕ, όπως μέχρι σήμερα, θα συνεχίσει να παρεμβαίνει μέσα και έξω από τη Βουλή μέχρι να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα του λαού της Καρύστου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ