Παρασκευή 19 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
Πειθαρχική έρευνα στην εισαγγελέα Λάρισας

Τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας κατά της εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, που εξέδωσε απορριπτική διάταξη ως προς τη μηνυτήρια αναφορά συγγενών θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών για το μπάζωμα του χώρου, κατά του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου, παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Από το έγκλημα αυτό στις 28 Φλεβάρη του 2023, της μετωπικής σύγκρουσης δύο τρένων βρήκαν τον θάνατο 57 άνθρωποι και εκατοντάδες τραυματίστηκαν, ενώ η κυβέρνηση έσπευσε αμέσως να προβάλει το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους, όταν και με δική της ευθύνη δεν λειτουργούσε ούτε ένα σύστημα ασφαλείας και ταυτόχρονα να συγκαλύψει το έγκλημα, με αλλοίωση του χώρου όπου συνέβη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ανώτατη εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη ζητά από την διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών να διερευνηθεί «τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

Στην εισαγγελική διάταξη αναφερόταν προκλητικά ότι «επειδή, δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί η αντικειμενική υπόσταση των ανωτέρω αδικημάτων σε βάρος των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη μόνο από την παρουσία τους στον χώρο χωρίς να προκύπτει η καθ' οποιονδήποτε τρόπο συμμετοχή τους στη λήψη ή υλοποίηση απόφασης επέμβασης στον τόπο του ατυχήματος, πρέπει η υπό κρίση έγκληση να απορριφθεί ως προς αυτούς ως προφανώς ουσία αβάσιμη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ